Блог

Бала Віталій: "Злий понеділок"

Про "добрі справи" влади

0

comments2532

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Найбільше мене зацікавила інформація, якщо можна так сказати, не просто рішення Кабміну, ще у червні, запровадити нові акцизні марки для алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а те що на їх друк планується витратити великі кошти.

Згідно того рішення, нові акцизні марки мають виготовити і почати продавати з 25 серпня цього року. Сума на друк, яку планують витратити на нові акцизні марки, за різною інформацією, складає до 9 млрд. гривень. Навіть, якщо цифра і значно менша, навіщо взагалі зараз витрачати на це гроші, яких і так не вистачає?

Перше питання. 

А де поділись старі акцизні марки? Їх вже нема?

Друге питання. 

А що саме зараз на часі витратити такі великі кошти? Обіцяють, що запровадження нових акцихних марок дасть можливість отримати бюджету десятки мільярдів гривень. Напевно тому, щоб ще збільшити надходження і планують підвищення цін на алкоголь, особливо на вино?

Третє питання. 

А що, чинна влад дійсно вірить, що піднімаючи на все ціни, можна забезпечити розвиток економіки України та мати кошти для фінансування ЗСУ?

Четверте питання. 

А чинна влада взагалі в курсі, що війна не завершилась і повернення до заробітків на бюджетних коштах не на часі? Чи то така сутністьвлади і владний девіз: "Крали до війни, крадемо під час війні і будемо красти після війни!"? 

П'яте питання, а хто ж все-таки буде "заробляти" на цих нових акцизних марках? На тарифак ми знаємо, хто заробляє."

Якщо хтось думає, що всі корупціонери виїхали, як у свій час сказав Володимир Зеленський, то такі рішення демонструють, що їх стає більше і хочуть вони ще більше.

Друзі, ваші варіанти, а хто ж пролобіював таке "потрібне" зараз для країни, під час війни, рішення про нові акцизні марки? Хто ж так хоче "заробляти"?



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!