Блог

Бала Віталій: «Злий понеділок»

Корупційна влада в Україні - союзник росії

0

comments3631

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную обговорити питання корупції в Україні.

Так, про корупцію всі багато говорять, заявляють, влада робить вигляд, що почала з нею боротися, але таке враження, що коли наші не друзі у світі згадують про Україну, то вони обов’язково говорять про корупцію в Україні.

Так було і минулого тижня, коли у Брюсселі відбувався саміт лідерів Європейського Союзу 26-27 жовтня.

На саміті розглядалося питання фінансової допомоги Україні у розмірі 50 млрд.євро. Прем’єр-міністри Угорщини Віктор Орбан та Словаччини Роберт Фіцо виступили проти надання фінансової допомоги.І якщо Орбан ніби аргументував свою позицію тим, що допомога «не працює», то глава словацького уряду говорив про корупцію в Україні.  Фіцо сказав, що Україна є однією з найбільш корумпованих країн у світі. І потрібні  гарантії того, що європейські гроші не будуть розкрадені.

Звичайно можна згадати, що сам Роберто Фіцо  у березні 2018 року подав у відставку після масових протестів у країні через вбивство журналіста-розслідувача Яна Кучака, який розслідував політичну корупцію на вищому рівні. Він стверджував, що у східній Словаччині бізнесмени, пов'язані з італійською мафією "Ндрангета", розкрадають гроші зі структурних фондів ЄС.

Але, про корупцію, яка заважає постачанню зброї говорив і близький друг України президент Литви Гітанас Науседа, який зараз активно підтримує допомогу Україні.

Однак, насправді,  ситуація з корупцією виглядає «замороженою». Так як росія хоче «замороження» війни, щоб отримати паузу, так напевно чинна влада думає, що зможе «заморозити» питання боротьби з корупцією і активно імітує цю боротьбу.

Бо, поки з офісу президента6 з уряду не будуть звільнені посадовці, про яких написано і сказано чимало щодо їх корупційних зв’язків, доти ніхто, ні в Україні, ні поза її межами не повірить у реальність боротьби з корупцією.

Тому, США вирішили не чекати і прийняли рішення про призначення «ревізорів», які мають вивчити питання про можливість розкрадання коштів, які надавали США та інші країни.

Роберт Сторч буде провіряти, як чинна влада використовувала військову допомогу, а Пенні Пріцкер, яка призначена відповідальною з питань відбудову України, зустрічається з керівниками антикорупційних органів, щоб зробити можливими іноземні інвестиції в Україну.

Трохи більше можна подивитись у програмі «Злий понеділок» на морєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!