Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Група британських і китайських вчених провела дослідження і довела, що часте вживання курячих яєць дозволяє знизити ризик інсульту на 26%. Про це повідомляє видання Med2.
Відомо, що в яйцях міститься багато поживних речовин, вітамінів та мінералів, тому вони є незамінним продуктом у раціоні харчування. Яйця хороше джерело протеїну, заліза, фосфору, а також вітамінів В, С і Е, які підтримують роботу всього організму.
Вчені провели дослідження, участь в якому взяли добровольці від 30 до 70 років. За станом їх здоров'я протягом дев'яти років стежили лікарі, які пізніше порівняли результати на початку і в фіналі спостережень. Виявилося, що у людей, які регулярно включали в свій раціон курячі яйця, ризик розвитку інсульту та інфаркту був менше на 26%. Крім того, порівняно з іншими учасниками дослідження, у любителів яєць на 18% був менший ризик появи інших серцево-судинних проблем.
Нагадаємо, що американські вчені заявили, що яйця на сніданок можуть бути небезпечними для здоров'я.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що регулярне споживання яєць позитивно позначається на стані зорової системи.
Новини партнерів
Новини