Медики розповіли, коли цибуля може бути токсично небезпечною

Цибулю є джерелом багатьох вітамінів та мінералів

Про корисні властивості цибулі відомо давно, адже цей продукт є природним антибіотиком. Але американські лікарі рекомендують ґрунтовно підходити до вибору цибулі, адже в деяких ситуаціях він може бути токсичний.

Дослідники попереджають, що цей продукт може містити небезпечні для організму речовини - афлатоксини. Ці органічні сполуки підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань, тому вважаються прихованою загрозою для здоров'я. Зазвичай вони накопичуються в продуктах харчування, які неправильно зберігаються (при високій вологості або температурі).

Фахівці кажуть, що при виборі цибулі варто звернути увагу на її зовнішній вигляд, якщо на ній є чорні відмітини, цілком можливо, вона вже почала псуватися і заражена токсичними речовинами. Такий продукт небезпечний для організму і його ні в якому разі не можна вживати.

Нагадаємо, як запобігти накопиченню токсинів в організмі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які солодощі здатні очистити організм від шкідливих речовин і токсинів.