Як впливають на організм червоні та помаранчеві фрукти

Організм, стомлений взимку, вимагає яскравих і смачних продуктів

Американські вчені провели дослідження, яке довело, що червоно-помаранчеві фрукти та овочі позитивно впливають на здоров'я мозку. Про це повідомляє видання Healthystyle.

Фахівці провели масштабний експеримент, участь в якому взяли понад 27 тисяч добровольців, вік яких в середньому становив 51 рік. Експерти спостерігали за станом здоров'я учасників протягом 20 років. Виявилося, що люди, в раціоні яких переважали фрукти і овочі червоно-помаранчевого кольору, майже на 50% рідше страждали проблемами з пам'яттю. При цьому, особливе місце в раціоні призначалося апельсиновому соку, який потрібно пити щодня.

Крім цього, яскраві фрукти та овочі позитивно впливають на імунну та серцево-судинну системи. У їх складі знаходиться велика кількість цінних вітамінів, речовин, а також антиоксидантів, які уповільнюють процес старіння організму.

Нагадаємо, які "зимові" фрукти особливо корисні для зміцнення імунітету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які фрукти допомагають знизити кислотність шлунка.