Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Американські вчені провели дослідження, яке довело, що червоно-помаранчеві фрукти та овочі позитивно впливають на здоров'я мозку. Про це повідомляє видання Healthystyle.
Фахівці провели масштабний експеримент, участь в якому взяли понад 27 тисяч добровольців, вік яких в середньому становив 51 рік. Експерти спостерігали за станом здоров'я учасників протягом 20 років. Виявилося, що люди, в раціоні яких переважали фрукти і овочі червоно-помаранчевого кольору, майже на 50% рідше страждали проблемами з пам'яттю. При цьому, особливе місце в раціоні призначалося апельсиновому соку, який потрібно пити щодня.
Крім цього, яскраві фрукти та овочі позитивно впливають на імунну та серцево-судинну системи. У їх складі знаходиться велика кількість цінних вітамінів, речовин, а також антиоксидантів, які уповільнюють процес старіння організму.
Нагадаємо, які "зимові" фрукти особливо корисні для зміцнення імунітету.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які фрукти допомагають знизити кислотність шлунка.
Новини партнерів
Новини