Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Дієтологи не рекомендують повністю виключати зі свого раціону хліб, картоплю та макаронні вироби, навіть якщо ви на дієті. Ці продукти можна вживати без шкоди для здоров'я, дотримуючись певної норми.
Так, експерти стверджують, що доросла людина щодня може собі дозволити з'їдати 400-600 грам хліба, макаронів і картоплі. Звісно сумарної кількісті, а не кожного виду окремо.
При цьому, важливо дотримуватися активного способу життя і стежити за своїм раціоном. Наприклад, віддайте перевагу цільнозерновим сортам хліба, які виготовляються з неочищеного зерна і містять клітковину та вітаміни групи В. Теж саме стосується і макаронних виробів.
Що ж стосується картоплі, то запікайте або варіть її в мундирі, можна також робити пюре. А от картоплю смажену або фрі варто повністю виключити, такі варіанти приготування приносять мінімум користі для організму.
Якщо ви будете стежити за нормою споживання картоплі, хліба та макаронів, то надходження в кров глюкози після трапези буде відбуватися повільніше. Це означає, що вона буде ефективніше і повністю використовуватися, а не відкладатися у вигляді жиру на талії і стегнах.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як підвищити метаболізм за допомогою картоплі.
Новини партнерів
Новини