Головна Новини Здоров'я народна медицина Алкоголь vs коронавірус: чи може спиртне вберегти від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Алкоголь vs коронавірус: чи може спиртне вберегти від COVID-19

Вчені зі всього світу зійшлися на думці, що алкоголь в період карантину шкідливий

6 квітня 2020, 14:18 comments2898
Поділіться публікацією:
Алкоголь vs коронавірус: чи може спиртне вберегти від COVID-19

У всьому світі у зв'язку з пандемією коронавірусу збільшився попит на різні види алкоголю. Згідно з дослідженнями вчених, причина "дикої" популярності спиртного — масовий стрес та профілактика захворювань за допомогою напоїв з високим градусом. Втім, вони не тільки не врятують від інфікування, але можуть навіть зашкодити.

Вчені в усьому світі зійшлися на думці, що вживання спиртного під час карантину може призвести до алкоголізму, а також збоїв в організмі. Більше того, алкоголь може призвести до зниження захисних функцій імунітету, тому категорично не годиться для профілактики, а вже тим більше для лікування вірусів. Під час самоізоляції, коли людина рухається менше звичайного, вживання спиртного може призвести до хвороб шлунково-кишкового тракту, серця, судин і ожиріння.

У МОЗ України також говорять про те, що алкоголь не підвищує імунітет, а навпаки. Медики закликають відмовитися від нього на період карантину і не піддаватися спокусі на час забути про пандемію в результаті сп'яніння.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що сьогодні в Україні стартував перший день карантину за новими, більш жорсткими правилами. Відтепер категорично заборонено перебувати на вулиці в складі груп більше двох осіб (за винятком переміщення з дітьми), гуляти в парках, на спортивних і дитячих майданчиках.

Крім того, станом на 9:00 понеділка, в нашій країні лабораторно підтвердили ще 68 випадків COVID-19. Таким чином, на ранок понеділка інфіковані 1319 наших співгромадян. За інформацією міністерства, 38 осіб померли від ускладнень, які викликав коронавірус. Однак 28 осіб перемогли COVID-19: після повторних досліджень у їхній крові вірусу не виявили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!