Головна Новини Здоров'я наше тіло Неймовірні таємниці чоловічого тіла: частина 2
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірні таємниці чоловічого тіла: частина 2

Відкриємо завісу і дізнаємося трохи більше цікавого про будову і можливості чоловічого тіла

8 січня 2020, 15:18 comments9749
Поділіться публікацією:
Неймовірні таємниці чоловічого тіла: частина 2

Іноді ми навіть уявити собі не можемо, скільки цікавих таємниць приховують у собі чоловіки. Але ж їх так багато — чоловіча психологія, тіло, звички, унікальні риси.

Ми продовжуємо відкривати завісу над чоловічими секретами. У першій частині ми вже розповіли п'ять цікавих фактів про чоловіче тіло. Тепер настав час розповісти про ще п'ять не менш цікавих особливостях.

Бачення світу

1mVwRBuh8EBccXTvN3zmZisIF.jpg

Сітківка людського ока містить майже сім мільйонів рецепторів-"колб", які відповідають за сприйняття кольору. За їх дію відповідає Х-хромосома. Оскільки у жінок їх дві, то і їх палітра кольорів ширша. Тому від них частіше можна почути такі терміни, як "колір морської хвилі", "пісочний", "світло-кавовий". Чоловіки частіше оперують основними кольорами: зелений, чорний, жовтий і так далі. Також мозок чоловіка забезпечує тунельний зір. Він ніби "веде" ціль, бачить тільки те, що знаходиться перед ним, і не дивиться по сторонах. Вчені вважають, що це заклалось ще в доісторичні часи. Чоловіки йшли на полювання і висліджували здобич, зосередивши на ній всю увагу. Жінки ж збирали плоди і повинні були уважно дивитися на всі боки.

Стійкість до старіння

c2RerN_HcQm4mgGvG2TeZLU-Z.jpg

Дослідження показали, що чоловіки старіють повільніше жінок. Щорічно вони втрачають менше колагену, ніж прекрасна стать, особливо після настання менопаузи. Їх шкіра довше залишається пружною і більш стійка до зморшок. Але у чоловіків не прийнято приділяти велику увагу шкірі. Також не варто забувати про подразненнях під час гоління. Тому така особливість, як повільне старіння, не особливо помітна.

Жири

yxLsoo0bjCghuAm8oKm7HcAY2.jpg

Вміст жиру в тканинах організму у чоловіків нижчий, ніж у жінок: 12% ваги на 26% ваги. Цю різницю в 14%, що відповідає запасу енергії в 300000 кДж, жіночий організм накопичує на майбутнє для вагітності.

Кровообіг

t2p-Zjj6MvaNyhd469IoW8hGx.jpg

Вміст жирів на пряму залежить від кровообігу. Об'єм крові у чоловіків в середньому становить 5-6 літрів. Для порівняння — у жінок тільки 4-4,5 літра. Також у чоловіків кров набагато багатша на гемоглобін і еритроцити. Це покращує циркуляцію кисню. Для перенесення одного літра кисню жінці необхідно близько 7 літрів крові, чоловікові 6. До речі, саме тому чоловіки більш стійкі до фізичних навантажень.

Слабкий імунітет

4Y5AGwQPUqIX0_YoBXulCJWDV.jpg

Хоча чоловіки і іменуються сильною статтю, вони набагато сильніше схильні до інфекційних захворювань, ніж жінки. Це можливо через більш високий рівень тестстерона у чоловіків. Він наділений протизапальним ефектом і тому посилює роботу генів, що знижують запалення. Через це організм виробляє меншу кількість антитіл.

Крім того, що у чоловіків більш слабкий імунітет, вони значно важче переносять вакцинацію. Про це розповів доктор Марк Девідсон з медичної школи Стенфордського університету. Учений порівняв аналізи 53 жінок і 34 чоловіків до і після щеплення від грипу. Експерименти показав, що у жінок у відповідь на вакцину виробляється значно більше антитіл, ніж у чоловіків.

Ви дізналися цікаві особливості чоловічого тіла. Як бачите, деякі з них були закладені ще з початку часів. Сподіваємося, ця інформація дасть вам нову їжу для роздумів. А видання "Коментарі" розповість хто і коли створив перший автомобіль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!