Головна Новини Здоров'я наше тіло Як захиститися від зараження китайським коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Як захиститися від зараження китайським коронавірусом

Коронавірус швидко мутує і вражає як людей, так і тварин

24 січня 2020, 12:10 comments4019
Поділіться публікацією:
Як захиститися від зараження китайським коронавірусом

У січні цього року в Китаї зафіксували спалах нового типу коронавіруса, який вражає імунну систему й призводить до небезпечних ускладнень. Колишня очільниця МОЗ України Уляна Супрун дала кілька порад, які допоможуть захиститися від серйозної недуги.

Відомо, що новий тип вірусу швидко мутує і вражає як людей, так і тварин. Інкубаційний період коронавіруса триває близько двох тижнів, а його перші ознаки схожі на симптоми грипу: виснаження, висока температура, кашель, головний біль, відсутність апетиту тощо. У слідстві, вірус вражає дихальні шляхи, а також травну і нервову системи.

Лікарі кажуть, що в зоні ризику знаходяться люди з ослабленим імунітетом, але захворювання протікає у кожного по-різному: в одних спостерігаються легкі симптоми, а інші – важко хворіють. Через це важко визначити, скільки людей заразилися цим типом вірусу і наскільки швидко він передається від людини до людини.

Супрун радить на час спалаху хвороби уважно стежити за особистою гігієною. Зокрема, необхідно регулярно мити руки з милом: перед їжею, після повернення з вулиці, після контакту з тваринами. Варто уникати тісного контакту з зараженими людьми, тому варто обмежити відвідування громадських місць.

Якщо у вас спостерігаються симптоми грипу, тоді залишайтеся вдома, щоб не заразити інших людей і не підхопити ще один вірус. Під час кашлю або чхання прикривайте рот і ніс серветками, а після ретельно мийте руки. Крім цього, регулярно провітрюйте своє приміщення, так як віруси бояться холоду.

Фахівці рекомендують дбайливо ставитися до свого здоров'я і не відвідувати місця, в яких зафіксовані спалахи нового типу коронавіруса.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що небезпечне захворювання стрімко розвивається в Китаї, від вірусу померло вже 25 осіб. Через швидке поширення коронавірусу влада Китаю ізолювала від світу місто Ухань, де відбулося перше зараження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!