Головна Новини Інтерв'ю 2019 Акцент на IT і правильний меседж для туристів: посол Мальтійського Ордену розповів про сильні сторони України
commentss Інтерв'ю Всі новини

Ексклюзив Акцент на IT і правильний меседж для туристів: посол Мальтійського Ордену розповів про сильні сторони України

Портал «Коментарі» продовжує спецпроект «Comm:Corp» – цикл інтерв'ю з представниками глобальних зарубіжних компаній в Україні і з іноземними дипломатами, за підсумками чого редакція розробить план інвестиційного розвитку країни. Герой нашого нового інтерв'ю – Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Газзанти Пульезе ді Котроне. Про зрушення у відносинах між Мальтійським Орденом і Україною, головний потенціал нашої країни очима іноземця та головний страх туристів читайте нижче

30 жовтня 2019, 15:25 comments15974
Поділіться публікацією:
Акцент на IT і правильний меседж для туристів: посол Мальтійського Ордену розповів про сильні сторони України

СПЕЦПРОЕКТ "Comm:Corp"


Українці серед лицарів і перший офіційний договір між Україною та Мальтійським Орденом

– Пане Посол, Посольство Мальтійського Ордену відкрилося в Україні в 2008 році. Як ви можете схарактеризувати співпрацю між нашою країною та Орденом?

– Розвиток наших відносин відбувається без явних проблем. Насправді, місія Ордену розпочала свою роботу в Україні ще в 1991 році. Таким чином, ми присутні в цій країні понад 27 років і знаємо Україну дуже добре. А 2008 рік – це початок офіційних дипломатичних відносин. І відкриття офіційного посольства – це новий крок у розвитку відносин.

– Яка мета присутності Ордену в Україні?

– Інтерес такий же, як і в будь-якій іншій країні. Це, в першу чергу, гуманітарна діяльність. Єдиною метою Згромадження є допомога людям, що постраждали під час бойових дій або через кризу.

– В Україні з 2014 року відбуваються військові дії на Донбасі. Брав Орден участь у допомозі потерпілим від цього конфлікту?

– З 2015 року Орден також присутній на Сході України, уздовж лінії розмежування. Ми відкрили вісім Центрів психологічної реабілітації. Вони працювали в Маріуполі, Волновасі, Сєвєродонецьку, Щасті, Краматорську, Дружківці, Покровську та Києві. Близько 50 тисяч людей звернулися за допомогою в наші Центри реабілітації. Думаю, що ми зробили гарну роботу.

– Організовуєте ви в Україні якісь заходи? Якого роду ці заходи?

– Так, організовуємо. Наприклад, буквально в жовтні Мальтійський Орден виступив співорганізатором міжнародної конференції "Психічне здоров'я і психосоціальна підтримка на Сході України: досягнення та виклики". На цьому заході були присутні представники близько десяти посольств різних країн світу, серед яких — США, Російська Федерація, Голландія, Норвегія, Польща, Естонія. В рамках цієї конференції ми поговорили про важливість надання якісної психологічної підтримки різних соціальних груп населення України, наприклад, жінкам, дітям, людям похилого віку, і в черговий раз звернули увагу міжнародного співтовариства, української влади і ЗМІ на важливість цього аспекту.

– Влітку цього року Мальтійський Орден і Міністерство соціального розвитку України підписали договір про співпрацю. Що це був за договір, є вже перші результати?

– Хочу відзначити, що співпраця з Міністерством соціального розвитку України і, зокрема, з Андрієм Ревою була дуже інтенсивною і плідною. Підписаний договір є першим офіційним документом, що закріплює співробітництво Ордена і уряду України, спрямованим на підтримку медичних, соціальних, гуманітарних, освітніх заходів та охорони здоров'я в країні. Це важливий крок в зміцненні наших відносин і розвитку гуманітарної діяльності в Україні.

picture

– Як відомо, Мальтійський Орден – досить закрита організація. Є у ній лицарі з України?

– У нас є кілька лицарів з України, два або три. Раніше ще був кардинал Гузар. Він був одним з найвпливовіших з українських лицарів, але помер два роки тому.

– А як можна стати лицарем Мальтійського Ордена?

– Умовою для посвячення є віра. Претендент повинен бути католиком чи греко-католиком. І, звичайно ж, він повинен підтримувати і брати участь в діяльності Ордену, шанувати закони Ордену.

– Орден отримує пасивні доходи від власності в Італії та Австрії. Є у Ордена власність в Україні?

– Ні, у нас немає власності в Україні. Ми отримуємо доходи не тільки від нерухомості. Так, лицарі Ордена повинні платити щорічний збір. Крім того, ми отримуємо внески від деяких урядів. Наприклад, нашу діяльність в Україні фінансує міністерство закордонних справ Німеччини, Польщі. Також нас підтримують донори по всьому світу. І, звичайно ж, ми отримуємо плату за угодами з урядами країн за управління медичною галуззю. Саме завдяки всім цим джерелам фінансування ми і можемо здійснювати нашу діяльність.

Потенціал України і чого бояться іноземні туристи

– Поговоримо про ситуації в Україні. Як ви казали, ваші волонтери працювали на сході нашої країни. А чи має Орден погляд на те, як вирішити конфліктну ситуацію, що виникла на Донбасі?

– Думаю, що тут немає конкретного рішення. Конфлікт на Донбасі – це, швидше, політичне питання. Орден ж є аполітичним. Ми завжди тримаємо нейтралітет у політичних питаннях. Ми взяли на себе місію підтримати і допомогти людям, які потрапили в біду. І ми концентруємо зусилля тільки на цьому.

– Як Орден відноситься до отримання Україною Томосу?

– У Ордена немає офіційної позиції у цьому питанні, оскільки це суто внутрішні питання православної церкви.

– Як ви ставитеся до екс-президента України Петра Порошенка та чинного глави держави Володимира Зеленського?

– Я кілька разів зустрічався з президентом Порошенко, і у нас склалися теплі, дружні стосунки, особливо з його дружиною, яка керує благодійним фондом. Ми навіть провели кілька спільних акцій. Що стосується нового президента, то у мене була можливість зустрітися з ним під час інавгурації, і в мене склалося дуже приємне враження. Я вірю, що Зеленський також буде великим президентом України, але ми повинні почекати і подивитися на результати його діяльності.

picture

– У минулому році в Україні відбулися медична та освітня реформи. Як ви оцінюєте прийняті зміни?

– Думаю, що реформи в таких сферах як освіта та медицина є найбільш важливими в житті кожного українця. Впевнений, що в українській системі є переваги, так само, як і недоліки, пов'язані, насамперед, з прозорістю проведення реформ. Але мені важко виділити щось конкретно. Я зустрічав багато хороших лікарів, дійсно професіоналів, і бачив багато ефективних установ.

– У чому ви бачите потенціал України? Як його можна реалізувати?

– Загальновідомо, що Україна має великий потенціал у таких сферах, як сільське господарство, IT, а також вигідне геополітичне розташування на карті світу. Впевнений, що саме ці аспекти забезпечать стабільне зростання економіки країни.

– Що ви скажете про туристичний потенціал України?

– Я читав, що останнім часом інтерес до України серед іноземних туристів виріс. Мені здається, що Україна може бути привабливою для іноземців, але уряду необхідно донести до мандрівників правильний меседж. Боюся, що в інших країнах люди не розуміють, що конфлікт на Донбасі є локальним і не охоплює всю країну. Потенційні іноземні туристи бояться опинитися в епіцентрі військових дій.

– Як ви оцінюєте життя в українській столиці? Чи вважаєте Київ комфортним містом для життя?

– Київ – дуже цікаве місто, велике, з інтенсивним трафіком, багато людей. По-моєму, це звичайне європейське місто з безліччю красивих краєвидів та пам'яток.

Мальтійський Орден

Суверенний Мальтійський Орден – це один з найдавніших інститутів західної Європи і Християнства в цілому. Заснований в 1113 році, Мальтійський Орден є суверенним суб'єктом міжнародного права, підтримує дипломатичні відносини з більш ніж 100 країнами світу, має статус постійного спостерігача при таких міжнародних організаціях, як ООН і ЄС.

Мальтійський Орден здійснює сьогодні свою діяльність в більш 124 країнах світу, надаючи допомогу нужденним через різні медичні, соціальні й гуманітарні проекти. Своєю щоденною працею десятки тисяч волонтерів надають підтримку жертвам військових конфліктів, природних катаклізмів і всім тим, хто опинився у скрутному становищі без урахування походження, віросповідання або расову приналежність.

В Україні Суверенний Мальтійський Орден присутній з 1991 року завдяки Мальтійській Службі Допомоги, осередки якої є у Львові, Івано-Франківську та Берегово.

У 2008 року між Україною та Суверенним Мальтійським Орденом були встановлені двосторонні дипломатичні відносини на рівні послів.

Антоніо Газзанти Пульезе ді Котроне

picture

Народився 21 квітня 1960 року в Римі.

У 1983 році закінчив Римський університет La Sapienza, отримав вищу юридичну освіту. Відвідував Нотаріальні школи Риму Anselmo Anselmi і Неаполя Capozzi.

У 1988 році він виграв конкурс і рік виконував функції радника в префектурі Риму. У 1989 році він виграв конкурс у номінації "Нотаріус" і виконував відповідні функції у Челано до червня 1992 року, а потім у Чивитавеккье і Римі. Володіє нотаріальною конторою в Римі.

Є професором права нерухомості в Неаполітанському університеті,  відповідає за "Право і Закон про нотаріусів", в Папському Латеранському університеті.

Лицар Благодаті і Відданості Суверенного Військового Ордену Мальта, Посол Суверенного Військового Мальтійського Ордену в Україні.

Нагадаємо, раніше в рамках спецпроекту Comm:Corp посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс розповідав про специфіку ведення бізнесу в Україні та Латвії, про ставлення латишів до українських мігрантів, а також про своє бачення боротьби з корупцією в нашій країні.

А посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький повідав про особливості ведення бізнесу в нашій країні для іноземців, а також виділив основні переваги нашої держави на міжнародній арені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!