Головна Новини HI-tech роботи Японці створили робота для виявлення морських мін
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці створили робота для виявлення морських мін

Японська корпорація IHI оголосила про розробку роботизованого комплексу, який буде шукати міни ефективніше, ніж простий тральщик

26 листопада 2019, 16:14 comments1499
Поділіться публікацією:
Японці створили робота для виявлення морських мін

У недалекому майбутньому японський флот зможе використовувати морських роботів, здатних самостійно виявляти міни. Як передає "NPlus1" з посиланням на jane's, японська корпорація IHI оголосила про розробку відповідного роботизованого комплексу.

Японська корпорація розробила роботизований комплекс, що складається з двох роботів, здатних автоматично шукати морські міни і передавати інформацію про них на судно-носій. Один робот шукає міни, другий — ретранслятор і забезпечує зв'язок з кораблем.

За словами розробників, японський мінно-пошуковий робот має довжину 5 метрів, діаметр 69 см і вагу 990 кг. Швидкість руху під водою становить 4 вузли (7,4 км / год), глибина занурення становить 200, 600 і 3000 метрів, в залежності від бортового обладнання. Автономність — 24 години.

Робот оснащений гідролокатором бічного огляду, багатопроменевим гідролокатором і цифровою камерою високої роздільної здатності. Він може виявляти і розпізнавати різні підводні об'єкти і використовувати акустичний модем для передачі зображення і інших даних роботові-ретранслятору. Радіореле передає їх далі на корабель-носій.

Ретранслятор являє собою невеликий наземний транспортний засіб з перископічною антеною, яка забезпечує зв'язок і передачу даних на основне судно, яке є носієм комплексу.

За словами розробників, використання роботизованого комплексу для пошуку мін набагато безпечніше, ніж традиційний пошук з використанням тральщиків.

Як повідомляло видання "Коментарі", робот Boston Dynamics Spot пішов на службу до поліції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!