Головна Новини HI-tech технології В Австралії подали в суд на компанію Google
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії подали в суд на компанію Google

Це перший в історії випадок, коли судовий позов пов'язаний зі збором інформації про місцезнаходження користувачів

29 жовтня 2019, 15:54 comments1805
Поділіться публікацією:
В Австралії подали в суд на компанію Google

Австралійська комісія з конкуренції та захисту прав споживачів (ACCC) подала до суду на технологічну компанію Google. Комісія стверджує, що техногігант ввів в оману громадян країни щодо інформації, яку він збирав у них, і використовував отримані дані для власної фінансової вигоди.

Австралійська комісія з конкуренції та захисту прав споживачів подала позов проти Google в Федеральний суд і буде домагатися фінансових штрафів, а також змін у способі отримання багатомільярдною компанією інформації від своїх користувачів.

Прес-секретар Google Australia заявив, що компанія буде захищати свої дії в суді.

Позов пішов за вичерпним 18-місячним розслідуванням ACCC цифрових платформ в Австралії, в яке були вынесені 23 рекомендації, включаючи зміни в телефонах Google, прийняття Закону про конфіденційність і введення коду конфіденційності для технологічних компаній в Австралії.

У позові йдеться, що Google порушив австралійський закон про захист прав споживачів у період з січня 2017 року по кінець 2018 року, вводячи в оману австралійців щодо обсягу інформації про місцезнаходження, яку Google збирав у них.

Голова ACCC Рід Сімс заявив, що австралійці, які використовували обліковий запис Google на телефоні або планшеті Android були переконані, що вони можуть зупинити відстеження Google, відключивши налаштування "Історія місцезнаходжень". Але їм також довелося відключати "Активність в Інтернеті і програмах". Тепер регулятор домагається великих штрафів, опублікованих виправлень і нової програми дотримання конфіденційності.

Цей позов є першим у світі, який було прийнято регулятором щодо збору інформації про місцезнаходження користувачів. Компанія Google вже  стикалася з колективними позовами щодо конфіденційності у Великій Британії і США.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google має намір придбати відомого виробника фітнес-пристроїв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!