Головна Новини HI-tech технології Компанія SpaceX доставить на МКС канабіс
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія SpaceX доставить на МКС канабіс

Канабіс буде перебувати на МКС 30 днів, після чого повернеться на Землю для додаткових досліджень

13 грудня 2019, 12:17 comments3291
Поділіться публікацією:
Компанія SpaceX доставить на МКС канабіс

У неділю космічний корабель SpaceX Dragon доставив на Міжнародну космічну станцю три тонни вантажу. Наступну місію доставки на МКС компанія SpaceX запланувала на березень 2020 року. Хоча в цій поїздці не будуть бріти участь "могутні миші", в ній також буде присутнє дещо унікальне: канабіс.

У вівторок агротехнологічна компанія Front Range Biosciences оголосила про плани відправки конопель на МКС. Це буде зроблено зовсім не для того, щоб піддати астронавтів наркотичному сп'яніння. На МКС вирушає легальний штам конопель з низьким вмістом з'єднання ТГК.

Культури будуть залишатися в інкубаторі МКС протягом 30 днів, у той час як BioServe Space Technologies (партнер проекту Front Range) буде контролювати їх дистанційно з Університету Колорадо в Боулдері, США. Після 30 днів в космосі культури канабісу повернуться на Землю, щоб фахівці Front Range могли побачити, як мікрогравітація та космічне випромінювання впливали на експресію їх генів.

"Вже є підтвердження теорії, що рослини в космосі зазнають мутації. Цей експерименти дасть можливість побачити, чи зберігаються ці мутації після повернення на Землю та чи є можливості до нового комерційного застосування", — заявив у своєму випуску генеральний директор Front Range Джонатан Во.

Як повідомляло видання "Коментарі", корабель Cargo Dragon доставив на МКС "дружнього" робота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!