Головна Новини HI-tech VR Microsoft розробила віртуальну реальність для сліпих
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft розробила віртуальну реальність для сліпих

Віртуальна тростина здатна зв'язуватися з навколишнім середовищем і визначати наявність перешкод

2 квітня 2020, 01:15 comments2489
Поділіться публікацією:
Microsoft розробила віртуальну реальність для сліпих

Компанія Microsoft представила покращену версію віртуальної реальності для сліпих. У ній користувачі можуть переміщувати віртуальну тростину не тільки в горизонтальній площині, але і піднімати і опускати її. Це дозволило практично всім учасникам тестування без проблем пройти потрібний маршрут, йдеться в повідомленні Microsoft Research.

Вперше корпорація представила віртуальну реальність для сліпих і слабозорих людей в 2018 році. Вона отримала назву Canetroller. Основним елементом системи є палиця, за допомогою якої користувач зв'язується з навколишнім середовищем і визначає наявність в ній перешкод. У тростини встановлений вібромотор, який зупиняє користувача при зіткненні з перешкодою. При контакті з певним типом поверхні система передає свій специфічний звук користувачеві — наприклад, як звучать кроки при ходьбі по тротуарній плитці або по асфальту.

6TaKTMLRwHWdklDLbmZugyjnR.png

Раніше основним обмеженням системи було те, що тростину можна переміщати тільки в горизонтальній площині. Це сильно ускладнює навігацію у великому просторі. У новій версії дослідники розширили можливості тростини — тепер її можна переміщати як по горизонталі, так і по вертикалі, а також тягнути до себе. Це, за словами розробників, не тільки розширило спектр взаємодій, але і дозволило ставити тростину перпендикулярно землі.

Як повідомляло видання "Коментарі", віртуальна реальність допоможе ветеранам з посттравматичним синдромом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!