Головна Новини Бізнес новини компаній Дешеву електроенергію "Енергоатому" витіснили заради "зеленої" і теплової генерації, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Дешеву електроенергію "Енергоатому" витіснили заради "зеленої" і теплової генерації, - ЗМІ

У НАЕК "Енергоатом" обмежили вироблення електроенергії на 21%

22 квітня 2020, 16:45 comments1678
Поділіться публікацією:
Дешеву електроенергію "Енергоатому" витіснили заради "зеленої" і теплової генерації, - ЗМІ

Вчора в НАЕК "Енергоатом" обмежили вироблення електроенергії на 21%: при потужності 10 050 МВт в роботу включили тільки 7 900 МВт. Таким чином, замість дешевої електроенергії держкомпанії споживали дорогу електроенергію зеленої і теплової генерації. Про це свідчить добовий графік виробництва/споживання електроенергії НАЕК "Укренерго" за 21 квітня.

Згідно інформації про стан енергоблоків ТЕС і АЕС станом на 22 квітня, енергоблок №2 Запорізької АЕС знаходиться в резерві. Тим часом енергоблоки №5 запорізької АЕС і №2 Південно-Української АЕС знаходяться в короткостроковому ремонті.

Замість електроенергії "Енергоатому", 85% якої продає ДП "Гарантований покупець" за ціною 567 грн за МВт/год, споживається електроенергія з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). Останню продають по "зеленому" тарифу, який в 2020 році становить близько 4280 грн за МВт/год.

Також значно зріс обсяг вироблення теплової генерації, ціна якої прив'язана до ціни на Ринку на добу вперед (РСВ). За даними ДП "Оператор ринку", ціна РСВ 21 квітня зросла майже до 1300 грн за МВт/год.

Нагадаємо, ДТЕК Ріната Ахметова за підсумками 2019 року контролює 63% теплової генерації і 25% зеленої генерації, будучи найбільшим гравцем у цьому сегменті.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що компанія ДТЕК Ріната Ахметова зупинить вуглевидобувну компанію "Павлоградвугілля". При цьому в ДТЕК вимагають підвищення цін на електроенергію на 20% і попереджають владу про проблеми з 30 тис. шахтарів. Про це написав у своєму Телеграм-каналі екс-нардеп Сергій Лещенко, посилаючись на заяву компанії.

Також ми писали про те, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), своїм рішенням повністю заборонила імпорт електроенергії з Російської Федерації та Республіки Білорусь. І, як повідомляють “Наші гроші", вже в березні ціна електроенергії в Україні зросла на 9% -22% і стала найдорожчою в Європі. Компанія ДТЕК, запевняють журналісти, продає електроенергію в Україні на 75% дорожче, ніж сусідній Словаччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!