Захист інтересів України у відносинах з Газпромом – не у пріоритеті: Вітренко про звільнення з Нафтогазу

Виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко заявив, що йому повідомили про скорочення його посади

Виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко заявив, що його звільняють. Про це він сам написав на своєї сторінці у Facebook.

За його словами, його посада підпадає під скорочення, а звільнення відбудеться через 2 місяці. На це рішення Вітренко відреагував докладною публікацію у соцмережі, де висловив свої думки щодо причин звільнення та загальної ситуації, що склалася в компанії.

"У такій ситуації найбільш логічне пояснення, чому мене звільняють — зараз не є пріоритетом боротьба проти російської агресії, зокрема ефективний захист інтересів України у відносинах з Газпромом, - йдеться у повідомленні. – Так само не є пріоритетом боротьба з корупцією, зокрема з її причинами в газовому секторі. Виходить, є інші пріоритети, які, на жаль, стали бар’єром на шляху зближення з Європою, зміни правил всередині країни на європейські, примушення Росії грати за цивілізованими правилами по відношенню до України".

На думку Вітренка, його звільняють у той час, коли команда, яку він очолює, у 2019 продемонструвала рекордні прибутки на фоні збитків решти Нафтогазу. Наостанок він зазначив, що принаймні деякі ключові члени його команди підуть з Нафтогазу вже скоро, тоді як керівник компанії залишиться незмінним.

Кабмін на 4 роки подовжив контракт Коболєву.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Нафтогаз відзвітував про прибуток.