Головна Новини Бізнес новини компаній Коронакриза підкосила найбільший у світі сервіс прокату авто
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронакриза підкосила найбільший у світі сервіс прокату авто

Банкрутство Hertz викликало великий резонанс, оскільки компанія має найбільшу частку на ринку прокату авто

23 травня 2020, 22:38 comments2702
Поділіться публікацією:
Коронакриза підкосила найбільший у світі сервіс прокату авто

Найбільший в світі сервіс прокату авто Hertz оголосив про банкрутство у зв'язку з економічною кризою через пандемію коронавірусу Covid-19. Про це пише CNN.

Компанія працює з 1918 року, тобто, пережила Велику депресію, зупинку виробництва автомобілів у США під час Другої світової війни і численні потрясіння цін на нафту. Оголошуючи про банкрутство, Hertz заявила, що має намір залишитися в бізнесі, реструктуризуючи свої борги і створюючи фінансово більш здорову компанію.

"Вплив Covid-19 на попит на поїздки був раптовим і драматичним, що призвело до різкого зниження виручки і майбутніх замовлень компанії, — йдеться в заяві компанії. — Залишається невизначеність щодо того, коли повернеться прибуток і коли ринок уживаних автомобілів повністю відкриється для продажу".

Видання зазначило, що жодна з компаній, які раніше заявили про банкрутство, не мала такої великої частки у своїй галузі, як Hertz.

Додамо, акції компанії впали на 82% в цьому році. Так, акції різко знизилися після закриття торгів ввечері в п'ятницю, 22 травня, вони можуть стати марними в процесі банкрутства.

Нагадаємо, Міжнародне рейтингове агентство Moody's оновило прогноз щодо світових продажів автомобілів на 2020 рік. Так, в агентстві очікують, що продажі знизяться на 20%. При цьому в попередньому прогнозі очікувалося падіння на 14%

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найбільший держфонд світу вперше має намір продати активи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!