Україна розраховує отримати новий кредит МВФ до кінця року

НБУ сподівається досягти принципової згоди з МВФ на фінансову підтримку України до кінця 2019 року

Заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова заявила: очікується, що Міжнародний валютний фонд погодиться прокредитувати країну до кінця року, пише "ЛІГА".

"Наш базовий сценарій — Staff Level Agreement (принципову згода Фонду прокредитувати країну) - ми отримаємо до кінця року", — сказала вона.

За її словами, МВФ бачить прогрес, який відбувається завдяки спільній роботі державних інститутів. Також Рожкова зазначила, що в даний момент більшість вимог МВФ виконані, і складнощів у цьому плані не передбачається. "Закон про незаконне збагачення прийнятий, бюджет прийнятий, анбандлінг "Нафтогазу" підписаний президентом", - зазначила вона, додавши, що незабаром будуть сформовані нові незалежні наглядові ради держбанків (Мінфін доукомплектував ради "Ощадбанку" та "Укрексімбанку").

"Коментарі" повідомляли, що місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом прибула в Україну 14 листопада. Також ми писали, що міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що Україна повинна закінчити співпрацю з Міжнародним валютним фондом в 2023 році, а програма, за якої зараз ведуться переговори, повинна стати останньою. Міністр відзначила, що уряд продовжує переговори з місією МВФ, яка перебуває з візитом у Києві щодо нової кредитної програми про співпрацю.