Головна Новини Бізнес економіка Україна розраховує отримати новий кредит МВФ до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розраховує отримати новий кредит МВФ до кінця року

НБУ сподівається досягти принципової згоди з МВФ на фінансову підтримку України до кінця 2019 року

21 листопада 2019, 12:14 comments3469
Поділіться публікацією:
Україна розраховує отримати новий кредит МВФ до кінця року

Заступник голови Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова заявила: очікується, що Міжнародний валютний фонд погодиться прокредитувати країну до кінця року, пише "ЛІГА". 

"Наш базовий сценарій — Staff Level Agreement (принципову згода Фонду прокредитувати країну) — ми отримаємо до кінця року", — сказала вона. 

За її словами, МВФ бачить прогрес, який відбувається завдяки спільній роботі державних інститутів. Також Рожкова зазначила, що в даний момент більшість вимог МВФ виконані, і складнощів у цьому плані не передбачається. "Закон про незаконне збагачення прийнятий, бюджет прийнятий, анбандлінг "Нафтогазу" підписаний президентом", — зазначила вона, додавши, що незабаром будуть сформовані нові незалежні наглядові ради держбанків (Мінфін доукомплектував ради "Ощадбанку" та "Укрексімбанку").

"Коментарі" повідомляли, що місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом прибула в Україну 14 листопада. Також ми писали, що міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що Україна повинна закінчити співпрацю з Міжнародним валютним фондом в 2023 році, а програма, за якої зараз ведуться переговори, повинна стати останньою. Міністр відзначила, що уряд продовжує переговори з місією МВФ, яка перебуває з візитом у Києві щодо нової кредитної програми про співпрацю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!