Головна Новини Бізнес економіка Прибуток українських банків рекордно виріс
commentss НОВИНИ Всі новини

Прибуток українських банків рекордно виріс

Платоспроможні банки в Україні збільшили прибуток більш ніж в три рази порівняно з минулим роком

22 листопада 2019, 15:22 comments1584
Поділіться публікацією:
Прибуток українських банків рекордно виріс

Українські банки отримали рекордні 52 млрд грн. чистого прибутку за 10 місяців нинішнього року. Це в 3,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Відзначається, що доходи платоспроможних банків у нинішньому році зросли на 23% — до 201 млрд грн., а витрати на 0,4% – до 149 млрд грн. Серед факторів зростання прибутку в НБУ відзначають зростання на 17% чистих процентних доходів, зростання на 12% чистих комісійних доходів, позитивний результат від переоцінки від операцій купівлі-продажу (13,9 млрд грн.), а також низький обсяг відрахувань банками у резерви (9,3 млрд грн. проти 21,4 млрд грн.).

Раніше "Коментарі" писали, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав активи трьох великих збанкрутілих банків за рекордну суму в 849, 4 млн грн. Мова йде про такі банки: "Дельта Банк", "Банк "Фінанси та Кредит" і "Надра". Також наголошується, що мінімальна ціна торгів була встановлена на рівні 679,5 млн грн.

Також ми писали, що в Нацбанку оцінили якість активів усіх банків країни, а для 29 – провели ще й стрес-тестування. Так, результат показав, що за умови збереження нинішньої макроекономічної ситуації для 11 банків виникає потреба у докапіталізації на суму 35,2 млрд грн. Якщо макроекономічні умови погіршаться, то ще для семи банків знадобляться кошти у розмірі 73,8 млрд грн. Особливу увагу при стрес-тестуванні приділили портфелю споживчих кредитів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!