Головна Новини Бізнес економіка У Раду надійшов оновлений варіант законопроекту про ринок землі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раду надійшов оновлений варіант законопроекту про ринок землі

У новому варіанті законопроекту про ринок землі істотно знижена норма «в одні руки»

3 січня 2020, 19:00 comments1968
Поділіться публікацією:
У Раду надійшов оновлений варіант законопроекту про ринок землі

Законопроект про ринок землі був затверджений до другого читання профільним Комітетом Верховної Ради. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Так, купувати землю сільськогосподарського призначення зможуть тільки громадяни України. Питання продажу землі іноземцям буде вирішуватися на всеукраїнському референдумі.

Обмеження на придбання землі "в одні руки" знижено з 200 тис. га до 10 тис га. При цьому немає обмежень для пов'язаних осіб.

"ЯЯк рахується обмеження — наприклад, людина має 25% в компанії. Ця компанія є власником 8 тис га. Тоді, рахується, що людина вибрала 1/4 від 8 тис = 2 тис га. І ще може докупити 8 тис га", — пояснив міністр.

За словами чиновника, банки також зможуть ставати власниками землі. Однак це можливо тільки шляхом стягнення застави і без обмеження в 10 тис. га. Земля повинна бути продана протягом двох років з дня стягнення.

"Всі банки мають право кредитувати землю, незалежно від форми власності. Тобто, банки з іноземним капіталом можуть кредитувати землю, отримувати землю у заставу, але мають продати її. Якщо данки не продають землю протягом двох років, земля конфіскується на опальній основі. Держава виставляє землю на продаж, забирає витрати, і решту повертає банку", — додав Милованов.


Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала законопроект про ринок землі у першому читанні. "За" проголосували 240 народних депутатів: 227 — від "Слуги народу" та 13 позафракційних.

Як повідомляв сайт "Коментарі", депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук заявила, що на сьогодні законопроект про ринок землі занадто сирий і потребує доопрацювання. Зокрема, мова йде про норму, яка дозволяє придбати "в одні руки" до 200 тис. га землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!