Головна Новини Бізнес економіка "В Україну прийде економічне зростання до 4%", - Нацбанк
commentss НОВИНИ Всі новини

"В Україну прийде економічне зростання до 4%", - Нацбанк

Державну економіку, як і раніше, будуть рухати приватне споживання та іноземні інвестиції

30 січня 2020, 15:42 comments4827
Поділіться публікацією:
"В Україну прийде економічне зростання до 4%", - Нацбанк

Національний банк України прогнозує, що в 2020 році економічне зростання прискориться до 3,5%, а в наступні роки складе близько 4%. Про це повідомляється на сайті відомства.

У головному банку країни відзначають, що така динаміка зростання призведе до значного пом'якшення монетарної політики, відчутної для пересічних українців.

"Високий рівень приватного споживання та інвестицій залишатися основним двигуном економічного зростання. У той же час внесок чистого експорту у ВВП і далі буде негативним через значні потреби реального сектора економіки в інвестиційному імпорті. Досить високі темпи зростання реальних доходів населення також зумовлять подальше скорочення розриву в заробітних платах порівняно з сусідніми країнами. Це і надалі буде збільшувати зацікавленість українців у працевлаштуванні в Україні, а не за кордоном", — зазначено в повідомленні НБУ.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що облікова ставка за кредитами в Україні знижено до 11%, а також зазначається гальмування інфляції споживчих товарів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!