Головна Новини Бізнес економіка Милованов назвав причину застарілої економіки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Милованов назвав причину застарілої економіки України

За словами міністра Милованова, стан економіки впливає на діяльність Антимонопольного комітету

22 лютого 2020, 20:23 comments2863
Поділіться публікацією:
Милованов назвав причину застарілої економіки України

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов вважає низьку конкуренцію причиною застарілої економіки. Про це він заявив на зустрічі з представниками міжнародних партнерів, Антимонопольного комітету і народними депутатами.

"Недостатня конкуренція — причина застарілої економіки в Україні. Наприклад, якщо б в промисловості було б більше конкуренції, то підприємства більше б інвестували в розвиток та модернізацію, щоб не програти в конкурентній боротьбі. І, навпаки, ті галузі, де багато конкуренції — наприклад, агро — розвиваються і мають найменший обсяг зношення основних засобів (35% в агро порівняно з 60% в середньому в країні). А це більше робочих місць і вищі зарплати", — написав міністр у своєму Facebook.

За словами Милованова, стан економіки безпосередньо впливає на Антимонопольний комітет. У зв'язку з цим, реформа, яка покликана поліпшити ситуацію з конкуренцією, дуже актуальна.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше Тимофій Милованов заявив, що причинами спаду української промисловості є негативна зовнішня кон'юнктура, модернізація та падіння попиту на енергоресурси через рекордно теплу зиму.

Крім того, за словами Милованова, минулого року зростання прямих іноземних інвестицій в порівнянні з 2018 роком склало 1,7 рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!