Головна Новини Бізнес економіка Гривня продовжить девальваційний рух: експерти назвали причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Гривня продовжить девальваційний рух: експерти назвали причини

Як пояснили експерти, ринок завжди болісно сприймає можливу відставку прем'єра чи зміни в економічному блоці уряду

3 березня 2020, 14:48 comments1841
Поділіться публікацією:
Гривня продовжить девальваційний рух: експерти назвали причини

Українська валюта, яка стійко пережила і падіння фондових ринків, і чутки про майбутню кризу, і навіть паніку у зв'язку з коронавірусом, напруги понеділка просто не витримала та, знесилена, звалилася. Про це йдеться в матеріалі "Коментарів".

До закриття міжбанку 2 березня американський долар на купівлі подорожчав на 18 копійок, на продажу — на 17 копійок. Євро підскочив на 36 копійок на купівлі й на 35 копійок на продажу. Таким чином, торги по долару закрилися в діапазоні 24,87-24,89 грн, торги по євро – в діапазоні 27,67-27,69 грн.

"Відставка прем'єра, зміни в економічному блоці уряду, зміна глави НБУ – для ринку це завжди болючі теми, – констатував керівник аналітичного відділу компанії Forex club Андрій Шевчишин. – У всіх випадках мова йде про можливу зміну політики, в тому числі економічної, монетарної. А оскільки в часи змін завжди будуть незадоволені, першою реакцією зазвичай стає падіння курсу, фондового ринку, прибутковості облігацій. Плюс інвестори займають вичікувальну позицію і не поспішають робити нові вкладення. Якщо чутки не виправдовуються, ринок швидко відновлюється, якщо ні – зберігає свою волатильність до тих пір, поки не буде ясності в політичному майбутньому. При цьому, в залежності від нових осіб, він може відреагувати як негативно, так і позитивно – все у великій мірі залежить від очікувань".

За словами Шевчишина, поки ринок чекає чергове розміщення ОВДП і позапланове засідання ВР, на якому може відбутися зміна уряду, що також утримує інвесторів від активних дій. Можна прогнозувати, що найближчим часом національна валюта продовжить девальваційний рух в зону 25 грн за долар.

"Якщо не буде припливу валюти для викупу ОВДП, курс гривні буде слабшати, – погоджується економіст Владислав Банків. – А ось наскільки це буде контрольований процес, залежить від Нацбанку".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у НБУ пояснили причини девальвації нацвалюти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!