Головна Новини Бізнес економіка Карантин може стати поштовхом для революції в організації праці в банківському секторі
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин може стати поштовхом для революції в організації праці в банківському секторі

Багато співробітники банків після закінчення карантину в Україні можуть продовжити працювати віддалено

1 квітня 2020, 15:38 comments1911
Поділіться публікацією:
Карантин може стати поштовхом для революції в організації праці в банківському секторі

Пандемія коронавирусной інфекції COVID-19 і пов'язаний з нею карантин внесли корективи у всі сфери життя в усьому світі та в Україні зокрема. Портал "Коментарі" писав, як може змінитися в нинішніх реаліях і після закінчення карантину робота банківського сектора нашої країни.

Експерти вважають, що пандемія і карантин вже надали на банківську систему благотворний вплив, який в майбутньому може тільки посилитися. Так, фінансовий аналітик Василь Невмержицький зазначає, що прибуток банків може зрости за рахунок різниці курсів, можливості реалізації золота та інших високоліквідних активів банку на хвилі паніки клієнтів, викликаної коронавірусом.

У той же час може змінитися організація праці в банківській сфері – багато співробітників можуть продовжити працювати віддалено. Зокрема, це стосується працівників, які безпосередньо не працюють з клієнтами, але забезпечують повноцінне функціонування банківських установ. Наприклад, працівники IT-сфери, внутрішня бухгалтерія, охорона, відділи прорахунку ризиків.

"Зараз увесь цей персонал переведено на онлайн-роботу, що дозволило знизити операційні витрати у вигляді оренди, прибирання приміщення, вартості комунальних послуг, придбання предметів для потреб офісу. Для мене очевидно, що цей досвід вже визнаний позитивним як керівництвом банків, так і персоналом працює дистанційно, і буде розширюватися. Тобто ми станемо свідками революційних змін у банківському секторі, коли все більша кількість послуг надаватиметься в онлайн-режимі, що дозволить знизити витрати тих же банків", – розповів Василь Невмержицький.

Нагадаємо, експерти на прохання порталу "Коментарі" оцінили заяву заступника голови Національного банку України Дмитра Сологуба, що українська економіка зараз володіє достатнім запасом міцності і більш підготовлена до можливої кризи через пандемію коронавірусу, ніж коли вона входила в попередні кризи (1998-го, 2008-го і 2014 років).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!