Головна Новини Бізнес економіка Банки тепер можуть відкривати рахунки віддалено, ідентифікувавши клієнта через відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Банки тепер можуть відкривати рахунки віддалено, ідентифікувавши клієнта через відео

У Нацбанку розповіли про можливості віддаленої ідентифікації, що з 28 квітня запроваджена разом із законом про фінмоніторинг

29 квітня 2020, 13:17 comments3038
Поділіться публікацією:
Банки тепер можуть відкривати рахунки віддалено, ідентифікувавши клієнта через відео

Із уведенням нових правил фінансового моніторингу з 28 квітня банки отримали можливості віддаленої ідентифікації клієнтів. Зокрема відкрити рахунок можна буде поспілкувавшись з оператором банку через відеодзвінок, розповіла "Коментарям" перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.

"Найбільш простий спосіб ідентифікації для громадян, який не потребує кваліфікованого електронного підпису, адже не всі його мають, це відеоідентифікація", – заявила Рожкова.

Це відбуватиметься наступним чином: людина зв’язується з менеджером банку через відеодзвінок, показує свої документи, працівник банку таким чином читає інформацію, ідентифікуючи особу. Після цього відсканувати або сфотографувати документи і надіслати у банк. Таким чином, банк може віддалено відкривати рахунок.

Зазначимо, що ще одним способом віддаленої ідентифікації є система BankID Національного банку, ось тільки сьогодні лише 14 банків приєднані до неї. Але вона розвивається, каже Рожкова, і очікується приєднання великої кількості учасників фінансового ринку. За допомогою мережі BankID банки зможуть обмінюватися персональними даними клієнта, щоб здійснювати ідентифікацію віддалено.

Раніше "Коментарі" писали, що Нацбанку розповіли, як закон про фінмон вплине на "сірий" бізнес.

Нагадаємо, з 28 квітня в Україні набув чинності закон, що передбачає фінансовий моніторинг. Тепер грошові операції українців можуть бути заблоковані та потрапити під додаткову перевірку. Все, що потрібно знати про нововведення та про їх можливі наслідки – в матеріалі "Коментарів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!