Головна Новини Бізнес економіка ЄБРР буде видавати гривневі кредити українським підприємцям
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄБРР буде видавати гривневі кредити українським підприємцям

Перша транзакція повинна бути здійснена в найближчі кілька тижнів

8 травня 2020, 12:01 comments1673
Поділіться публікацією:
ЄБРР буде видавати гривневі кредити українським підприємцям

Українські підприємці, які постраждали від пов'язаних з карантином обмежень, зможуть отримати кредит від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

ЄБРР і Національний банк України підписали договір тривалістю на 2 роки, згідно з яким можна буде здійснювати валютні операції своп гривня/долар в обсязі до 500 млн дол.

Гроші повинні бути спрямовані на підтримку ліквідності, поповнення оборотних коштів і фінансування торговельних операцій українських підприємств, які постраждали від карантинних обмежень, викликаних пандемією коронавірусу COVID-19. Бізнес отримає кредит від ЄБРР у гривнях, таким чином, не буде нести ризики, пов'язані з обміном валюти.

Нагадаємо, у місії МВФ в Україні змінився голова, а також стало відомо, що Фонд і офіційний Київ укладуть короткострокову програму stand-by на 18 місяців замість трирічної програми EFF, як очікувалося раніше. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що говорять такого роду зміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!