Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту знову знижуються: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту знову знижуються: названі причини

Нафта відреагувала на новини про другу хвилю коронавірусу

11 травня 2020, 22:21 comments2272
Поділіться публікацією:
Ціни на нафту знову знижуються: названі причини

Ціни на нафту впали в понеділок, оскільки інвестори стурбовані другою хвилею зараження коронавірусом. У той же час нові скорочення виробництва в Саудівської Аравії пом'якшили побоювання з приводу надмірної пропозиції.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 1,04 дол., або на 3,4%, до 29,93 дол. за барель. Американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подешевшала на 30 центів, або на 1,2%, до 24,44 дол. за барель.

Глобальний попит на нафту впав приблизно на 30%, оскільки пандемія коронавірусу вплинула на скорочення ділової активності по всьому світу, що призвело до зростання запасів. У той час як ф'ючерси на нафту впали більш ніж на 55% в цьому році через вірус, ціни зросли за останні два тижні, на що вплинуло незначне відновлення попиту, оскільки деякі обмеження на поїздки ослаблені.

Раніше "Коментарі" писали, що Німеччина і Південна Корея повідомили про нові випадки зараження COVID-19 в неділю. Особливо це стурбувало інвесторів у світлі новин про пом'якшення обмежень, що були введені на тлі пандемії коронавірусу. У результаті світові індекси знову знижуються.

Нагадаємо, компанія Saudi Aramco отримала розпорядження Міністерства енергетики Саудівської Аравії про скорочення видобутку нафти в червні ще на 1 млн барелів на добу. Це повинно відбутися в додаток до зобов'язань країни в рамках угоди ОПЕК+.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!