Головна Новини Бізнес економіка Закон про гральний бізнес занадто зарегульований — експерт Макієвський
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про гральний бізнес занадто зарегульований — експерт Макієвський

Експерт грального бізнесу розповів, що гральний бізнес в тіні з 2009 року і повинен бути легалізований

21 травня 2020, 17:26 comments2118
Поділіться публікацією:
Закон про гральний бізнес занадто зарегульований — експерт Макієвський

Голова Всеукраїнського об'єднання роботодавців галузі відпочинку та розваг Ігор Макієвський вважає, що гральний бізнес, який знаходиться в тіні і нікуди не дівся з 2009 року, повинен бути легалізований, але не занадто зарегульований. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю виданню "Коментарі".

За словами Макієвський, держава ліцензувала гральний бізнес в 2005 році не зовсім коректно, тому була створена організація роботодавців у цій сфері для відстоювання інтересом бізнесу цивілізованим способом. Офіційний заборону грального бізнесу в 2009 році вплинув на роботу організації, але зараз вона бере активну участь у розробці законопроекту легалізації грального бізнесу в Україні.

"Фактично відбудеться легалізація бізнесу, який, на насправді, нікуди не подівся з 2009 року і знаходиться в тіні все це час. Це проблема, і ми розраховуємо, що владі вистачить і сміливості, і політичної волі, щоб легалізувати цей бізнес", — заявив Ігор Макієвський.

За словами експерта, законопроект "занадто зарегульовано". В Україні спробували об'єднати дві моделі регулювання грального бізнесу. Перша: фіксовані виплати в місцеві бюджети від оператора і звільнення від інших податків. Друга: онлайн-моніторинг прибутку та його оподаткування податком.

"Тобто ми отримуємо дуже високу вартість як на вигляд діяльності, так і на ліцензії, крім якої, законодавець планує ввести систему онлайн-моніторингу та стягувати податок з доходу. Це додаткова фінансова навантаження", — розповів Ігор Макієвський.

Експерт заявив, що депутат профільного комітету визнали, що регуляції занадто жорсткі, тому продумують якісь послаблення, щоб законопроект був дійсно прийнятний з точки зору бізнесу та фінансових платежів.

Як повідомляв портал "Коментарі", за прикладом Amazon Go: в Росії почали тестувати магазини без кас і продавців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!