Головна Новини Бізнес фінанси Офіційний курс долара в Україні продовжує знижуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційний курс долара в Україні продовжує знижуватися

Курс долара на 13 листопада знизився на 5 копійок

12 листопада 2019, 18:35 comments2306
Поділіться публікацією:
Офіційний курс долара в Україні продовжує знижуватися

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 13 листопада на рівні 2446,1896 грн. за 100 дол. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс долара в Україні подешевшав на 5 копійок – з 24,51 грн. за долар 12 листопада до 24,46 грн. за долар на 13 листопада.

Відзначимо, 12 листопада офіційний долар подорожчав на 1 копійку в порівнянні з попереднім банківським днем – 11 листопада.

Раніше "Коментарі" писали, що заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб зазначив, що гривня зміцнюється, а ціни в Україні не падають, в зокрема, через інерційність. Підприємці, в процесі імпорту товарів, закладали значно вищий курс і не переносять ефект на споживачів відразу. У свою чергу експерти розповіли, наскільки це пояснення відповідає дійсності, і чому при ослабленні гривні ціни зростають, а при укріпленні – не змінюються.

Також ми писали про те, що експерти оцінили, наскільки реальні заяви першого заступника глави Нацбанку Катерини Рожкової щодо зростання української економіки більше запланованих показників. Так, багато вважають, що в НБУ частково переоцінюють можливості вітчизняної економіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!