Головна Новини Бізнес фінанси Апеляційний суд переніс засідання по націоналізації «ПриватБанку»: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Апеляційний суд переніс засідання по націоналізації «ПриватБанку»: названа причина

Слухання про скасування націоналізації «ПриватБанку» відбудуться вже у 2020 році

19 грудня 2019, 12:02 comments1674
Поділіться публікацією:
Апеляційний суд переніс засідання по націоналізації «ПриватБанку»: названа причина

Сьогодні, 19 грудня, Шостий апеляційний адміністративний суд припинив провадження у справі про націоналізацію до набрання законної сили рішення за позовом сім'ї Суркісів до Нацбанку. Про це повідомляє кореспондент видання "Коментарі".

"Щойно Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив клопотання "ПриватБанку" про припинення провадження у справі до набрання законної сили рішення у справі, відкритій на підставі позову сім'ї Суркісів до Національного банку України, який зараз розглядається Великою палатою Верховного Суду України. Нагадаю, розгляд цієї справи призначено на 31 січня 2020 року", — сказав представник НБУ Віктор Григорчук.

За його словами, розгляд позову про скасування націоналізації "ПриватБанку" продовжиться після рішення Верховного Суду.

"У цій справі про скасування націоналізації заявлені, серед іншого, позовні вимоги щодо визнання договорів недійсними з моменту підписання — це те, що стосується купівлі-продажу акцій "ПриватБанку" державою", — сказав Григорчук.

Представник НБУ додав, що в позові сім'ї Суркісів, який зараз розглядається у Верховному Суді, також стверджується, що подібні договори повинні розглядатися за правилами адміністративного судочинства.

"Однак згідно чинного законодавства такі договори мають розглядатися в господарському суді", — пояснив Григорчук.

Як повідомляє кореспондент порталу "Коментарі", який знаходиться в стінах суду, журналістів до зали не запросили: засідання оголосили закритим. Згідно з реєстром судових справ, в складі колегії — судді Євген Чаку, Євген Мезенцев, а також Віталій Файдюк.

Тим часом під стінами апеляційного адмінсуду проходить мітинг. Близько сотні активістів з плакатами вимагають не повертати "ПриватБанк" Ігорю Коломойському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!