Головна Новини Бізнес фінанси «Газпром» розрахувався з Україною за рішенням Стокгольмського арбітражу
commentss НОВИНИ Всі новини

«Газпром» розрахувався з Україною за рішенням Стокгольмського арбітражу

Термін виплат «Газпромом» за позовом «Нафтогазу» був визначений спеціальним протоколом

27 грудня 2019, 19:45 comments2690
Поділіться публікацією:
«Газпром» розрахувався з Україною за рішенням Стокгольмського арбітражу

Російський "Газпром" сплатив НАК "Нафтогаз України" 2,9 млрд дол. США відповідно до рішення Арбітражного суду Торгової палати Стокгольма за позовом української компанії, повідомляє ТАСС.

"З метою виконання домовленостей, досягнутих у Мінську 20 грудня, "Газпром" здійснив виплату $2,9 млрд "Нафтогазу України" у відповідності з рішенням Арбітражного інституту ТПП Стокгольма в строк, передбачений протоколом від 20 грудня", — сказав представник російського монополіста.

Як повідомляв сайт "Коментарі", під час тристоронніх "газових консультацій", на яких було погоджено підписання угоди про транзит газу по території України, Київ зобов'язався відмовитися від всіх позовних претензій щодо "Газпрому" як в міжнародних інстанціях, так і за рішенням українських судів і Антимонопольного комітету на загальну суму понад 11 млрд дол. Російська корпорація погодилася оплатити лише 2,9 млрд дол по першому позову "Нафтогазу".

Кабінет міністрів оприлюднив Протокол за підсумками "газових" переговорів, який підписали представники України, Росії та Європейської Комісії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!