Головна Новини Політика кабмін Кабмін схвалив введення платних камер в СІЗО, - Малюська
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін схвалив введення платних камер в СІЗО, - Малюська

У Кабміні вважають за доцільне створити камери підвищеного комфорту для ув'язнених у слідчіх ізоляторах на добровільній основі і за окрему вартість

22 квітня 2020, 16:27 comments1674
Поділіться публікацією:
Кабмін схвалив введення платних камер в СІЗО, - Малюська

Уряд знайшов раціональним введення експериментального проекту Міністерства юстиції про обладнання та експлуатацію камер укладення з більш комфортними умовами за додаткову плату в слідчих ізоляторах України. Про це повідомляється на сайті Мін'юсту з посиланням на главу Дениса Малюську.

За словами міністра, зараз у СІЗО буде проводитись ревізія камер, які не вимагають капітального ремонту і саме вони будуть відібрані в якості локацій для експериментального проекту.

"У той же час кошти, одержані від надання таких платних послуг, будуть направлятися у спеціальний фонд і надалі використовуватися для проведення поточних та капітальних ремонтів приміщень слідчих ізоляторів для створення належних умов утримання іншим особам, узятим під варту", — зазначив Малюська.

Тимчасовий проект буде проходити до 31 грудня 2021 року, після чого платні камери з підвищеним комфортом будуть поставлені Мін'юстом як питання на законодавчому рівні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава Мін'юсту Денис Малюська назвав недоцільним наявність великої кількості в'язниць в Україні, які фінансуються за залишковим принципом і не несуть ідеологічних функцій по перевихованню засуджених.

"У моєму уявленні, кількість в'язниць в Україні має бути мінімізовано. Тоді, як на прикладі країн північної Європи, ці установи можна буде реформувати для сучасних умов утримання та виправлення", — зазначив міністр юстиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!