Головна Новини Політика внутрішня політика В СБУ розповіли деталі «справи Гримчака»
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ розповіли деталі «справи Гримчака»

Гроші відмивалися у «своїх» обмінних пунктах

15 серпня 2019, 13:20 comments2483
Поділіться публікацією:
В СБУ розповіли деталі «справи Гримчака»

Співробітники Управління по боротьбі з корупцією Служби безпеки більше місяця стежили за заступником міністра з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Юрієм Гримчаком і його помічником Ігорем Овдієнком, повідомляє "24 канал", посилаючись на свої джерела в спецслужбах.

За словами представника СБУ, першу частину хабара в розмірі понад $600 тис. Гримчак і Овдієнко конвертували в підконтрольних їм пунктах обміну валюти. Спецслужби відстежували незаконні операції і вилучали кошти, які є речовими доказами. А керівництву обмінних пунктів "зашивали роти", оскільки операція проводилася під суворою таємницею.

Після того, як Гримчак погодив час і місце передачі другої частини хабара в більш ніж $480 тис. на зустріч приїхав Овдієнко, де і був затриманий співробітниками СБУ спільно з детективами НАБУ. При затриманні помічникові чиновника стало зле. Лікарі "швидкої", яка прибула на виклик, виявили підвищення тиску.

Юрій Гримчак був затриманий на столичному Подолі біля одного з супермаркетів. Його допитали в Генпрокуратурі, а в його кабінеті в МінТОТ знайшли чергові докази злочину.

У Міністерстві заявили, що затримання Гримчака не стосується діяльності відомства і не пов'язане з виконанням ним посадових обов'язків. Крім того, штатний розклад МінТОТ не передбачає посади заступника у заступника міністра.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", 14 серпня слідчі ГПУ прийшли з обшуком до ЮріюяГримчака. Заступник міністра і його помічник були затримані при отриманні частини суми в $480 тис.

За версією слідства, Гримчак і Овдієнко нібито вимагали від підприємця $1,1 млн за вплив на рішення Міністерства культури для прийняття владних рішень.

У Міністерстві культури причетність своїх співробітників до "справи Гримчака" спростували.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!