Головна Новини Політика внутрішня політика Відвертість Сенцова, закон про імпічмент і новий iPhone: ТОП-5 подій тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Відвертість Сенцова, закон про імпічмент і новий iPhone: ТОП-5 подій тижня

Тиждень, що минає, запам'ятається нам презентацією чергової лінійки смартфонів iPhone, відвертою прес-конференцією звільненого Олега Сенцова і законом про імпічмент, який Верховна Рада змогла прийняти виключно зусиллями депутатів "Слуги народу". Портал "Коментарі" виділив найважливіші події цього тижня

14 вересня 2019, 20:20 comments4283
Поділіться публікацією:
Відвертість Сенцова, закон про імпічмент і новий iPhone: ТОП-5 подій тижня

Рада прийняла закон про імпічмент

Верховна Рада у другому читанні і в цілому ухвалила законопроект №1012 "Про особливу процедуру відсторонення президента України з посади (імпічмент)", автором якого був президент Володимир Зеленський. Підтримали законопроект тільки депутати від "Слуги народу" та один позафракційний. З пропрезидентської фракції 244 нардепів проголосували "за" і ще четверо не голосували.

Проти висловилися 73 депутати і ще 55 — утрималися. У повному складі проти проголосувала лише фракція "Голос", не підтримала документ і абсолютна більшість нардепів від "Європейської солідарності" та "Опозиційної платформи — За життя". Більшість фракції "Батьківщина" та депутатської групи "За майбутнє" утрималися.

Прийняття документа викликало обурення багатьох нардепів. Деякі просили час на заяви, але спікер Дмитро Разумков оголосив перерву, не давши депутатам слова.

Сенцов дав відверту прес-конференцію

Звільнений з російської в'язниці український режисер Олег Сенцов дав першу після свого повернення прес-конференцію. В ході спілкування з журналістами Сенцов, зокрема, розповів, що не вірить у бажання Росії мирно вирішити конфлікт з Україною.

Також колишній політв'язень заявив, що поки не розглядав можливість йти в політику і прокоментував парламентські й президентські вибори в Україні.

Олег Сенцов також розповів, що стало справжньою причиною обміну полоненими між Україною і Росією.

Світ побачив новий iPhone: українці вже знають, у скільки обійдеться новинка

У вівторок, 10 вересня, у театрі Стіва Джобса в Каліфорнії компанія Apple представила нову модель свого iPhone. На презентації спочатку показали модель IPhone 11, а відразу після того, як здивували публіку новим дизайном і функціями цього смартфона, добили глядачів ще однією новинкою – вдосконаленим IPhone 11 pro.

Екран IPhone 11 pro буде відрізнятися від побратима відсутністю "крутої" приставки. Замість системи LCD, у нього буде екран OLED. Але все ж головна відмінність зовсім не в цьому, а в тому, що у моделі pro цілих три камери.

Вже стали відомі ціни, за якими iPhone 11 зможуть купити українці. За попередньою інформацією стати щасливими власниками смартфонів Apple українці зможуть в жовтні цього року.

Серед новинок такі смартфони від Apple, як iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Max. Орієнтовні ціни на них в Україні — 23999 гривень, 34999 гривень і 37999 гривень відповідно.

"Евробляхерам" дали відстрочку

Верховна Рада України відклала введення штрафів за нерозмитнені авто на іноземній реєстрації, так звані "евробляхи" ще на 3 місяці. Так, Рада схвалила за основу і в цілому законопроект президента Володимира Зеленського №1030.

Спочатку законопроект прийняли за основу 276-ма голосами. Але потім надійшла пропозиція голосувати документ в цілому. Пропозицію підтримали 284 депутатів ВР.

На думку авторів законопроекту, прийняття закону сприятиме створенню правових передумов для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, раніше ввезених на митну територію України; комплексного врегулювання відповідного питання і врахування інтересів усіх верств населення при його вирішенні; дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту.

Донбас не отримає особливий статус в Конституції

У суботу, 14 вересня, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко запевнив, що внесення до Конституції України змін щодо особливого статусу Донбасу не буде.

"Теза, яку постійно просувають в Росії зводиться до того, що Україна повинна внести зміни до конституції, зробивши спеціальний статус. Ми звертаємо увагу росіян і готові їм ще раз прочитати цю норму – до речі, вона записана російською мовою, що Україна взяла зобов'язання щодо створення статусу для цих регіонів на основі децентралізації. Це той процес децентралізації, який зараз вже впроваджується в Україні", — сказав він.

Заголовне фото: Сьогодні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!