Луценко переконаний, що син Байдена не порушував українських законів

Луценко розповів про справу Байдена і втручання у вибори в США

Син колишнього віце-президента США Джо Байдена Хантер не порушував українських законів. Таку думку висловив екс-прокурор України Юрій Луценко.

"З точки зору українського законодавства він нічого не порушував. Хантер Байден не може нести відповідальність за порушення законів керівництвом Burisma, які відбулися за два роки до його прибуття", - розповів Луценко.

Також Луценко зазначив, що за весь час його перебування на посаді генпрокурора з США не приїжджали слідчі для розслідування цієї справи.

Говорячи про можливе втручання у вибори в США 2016 року, він зазначив, що були певні ознаки такого типу втручання.

Нагадаємо, що особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані проговорився, що Трамп нібито вимагав від Зеленського компромат на Байдена.

Дональд Трамп назвав повідомлення преси про тиск на українського керівництва фейком, який вигідний Демократичній партії.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму переговорів Трампа з Зеленським. У ній зазначалося, що в ході бесіди Трамп попросив Зеленського провести переговори зі своїм адвокатом Рудольфом Джуліані і генпрокурором Вільямом Барром щодо розслідування справи сина колишнього віце-президента США Джо Байдена. Президент України у відповідь пообіцяв, що новий генпрокурор Руслан Рябошапка візьметься за "справу Байдена".

Також Трамп відзначив, що демократи повинні вибачитися після того, як побачать стенограму його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.