Головна Новини Політика зовнішня політика Білий дім оприлюднив стенограму переговорів Трампа з Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім оприлюднив стенограму переговорів Трампа з Зеленським

Лідери обговорювали "справу Байдена"

25 вересня 2019, 17:23 comments9169
Поділіться публікацією:
Білий дім оприлюднив стенограму переговорів Трампа з Зеленським

Адміністрація президента США Дональда Трампа оприлюднила стенограму телефонних переговорів американського лідера Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, які відбулися наприкінці липня.

"Президент Дональд Трамп опублікував розсекречену, нередаговану стенограму телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським від 25 липня 2019", — йдеться в повідомленні Білого дому.

В ході бесіди Трамп попросив Зеленського провести переговори зі своїм адвокатом Рудольфом Джуліані і генпрокурором Вільям Барром щодо розслідування справи сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Президент України у відповідь запевнив, що новий генпрокурор Руслан Рябошапка є "на 100% його людиною" і  справою візметься за "справу Байдена".

Глава Білого дому також розкритикував країни Європи, особливо Німеччину за слабку, на його думку, підтримку України.

"Ми багато робимо для України. Ми витрачаємо багато сил і багато часу. Набагато більше, ніж роблять європейські країни, і вони мають допомагати... Німеччина майже нічого не робить для вас. Все, що вони роблять, — це говорять", — сказав Трамп, порадивши українському президенту запитати про це у європейських лідерів.

При цьому американський лідер вважає, що між США і Україною відбувається щось недобре.

"Сполучені Штати були дуже, дуже добрі для України. Я б не сказав, що це обов'язково взаємно, тому що відбувається щось недобре, але Сполучені Штати були дуже, дуже добрі для України", — сказав Трамп.

Зеленський, в свою чергу, підтримав американського колегу.

"Так, ви абсолютно праві... Я поговорив з Ангелою Меркель і зустрівся з нею. Я також зустрівся і поговорив з Макроном. І я сказав їм, що вони роблять не так багато, як потрібно з питань, пов'язаних з санкціями. Вони не застосовують санкції. Вони працюють не стільки, скільки повинні працювати на Україну... Виявляється, що, хоча логічно, Європейський Союз має бути найбільшим нашим партнером, але технічно Сполучені Штати є набагато більшим партнером", — заявив президент України.

Український президент подякував Трампу за оборонну підтримку і заявив про готовність придбати американське озброєння.

Крім того, Трамп просив Зеленського допомогти з'ясувати, звідки в США з'явилася інформація про його зв'язки з Росією. Президент України, в свою чергу, розкритикував колишнього посла США в Україні Марі Йованович і попросив надати про неї інформацію.

Зеленський також зазначив, що у країн є великий потенціал для економічного співробітництва, зокрема в питанні енергетики, оскільки енергетична незалежність для України дуже важлива.

Як повідомляло видання "Коментарі", Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США звернувся в Білий дім з вимогою надати стенограму телефонних переговорів Трампа з Зеленським.

Державний департамент виступив проти публікації стенограми. 24 вересня Україна дала згоду на публікацію стенограми переговорів Трампа і Зеленського.

Нагадаємо, особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані проговорився, що Трамп вимагав від Зеленського компромат на Байдена.

Дональд Трамп назвав повідомлення преси про тиск на українське керівництво фейком, який вигідний Демократичної партії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!