Головна Новини Політика внутрішня політика Немає приводів для паніки nf надії: експерти прокоментували «формулу Штайнмаєра»
commentss НОВИНИ Всі новини

Немає приводів для паніки nf надії: експерти прокоментували «формулу Штайнмаєра»

Експерти зазначили, що такий "формули" не існує

2 жовтня 2019, 11:51 comments1486
Поділіться публікацією:
Немає приводів для паніки nf надії: експерти прокоментували «формулу Штайнмаєра»

1 жовтня президент Володимир Зеленський на брифінгу заявив, що Україна узгодила т. зв. "формулу Штайнмаєра" щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Експерти оцінили для видання "Коментарі" цей крок у бік втілення в життя Мінських угод.

Політолог Кирило Сазонов вважає що "формули Штанмайєра" в якості політичного рішення не було і немає.

"Це просто мирна ініціатива колишнього міністра закордонних справ Німеччини, висловлена ним одного разу в інтерв'ю. Ключовим там було – коли настане мир, коли тимчасово не підконтрольна територія Донбасу знову буде знаходиться під контролем України, тоді вибори та інше. Але Кремль і його прихильники в Україні воліють викидати частини про мир і виведення російських військ, наполягаючи на виборах, особливому статусі, амністії та іншому", — пояснив експерт.

Сазонов додав, що підписана просто "декларація про наміри", яку можна вважати імітацією процесу.

Голова правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики" Енріке Менендес назвав підписання "формули Штайнмаєра" кроком вперед, але надіятися поки зарано.

"По-перше, в самій формулі, так само як у факті підписання, нічого проривного немає. Це — просто інструкція для більш однозначної оцінки виконання Мінських угод. По-друге, у нас вже є досвід, коли документи були підписані, але не виконувалися, що повною мірою стосується тих самих Мінських угод",- сказав експерт.

За словами Менендеса, в Мінських угодах закладений великий конфліктний потенціал для українського суспільства. І непродумані зміни в даному питанні дуже небезпечні.

"Ми бачимо з громадської реакції — уже є конфлікт, а все ще толком нічого не сталося. Офісу президента і самому главі держави потрібно буде докласти цілеспрямовані зусилля, підібрати правильні слова і правильних людей, розробити стратегію, як все буде відбуватися. Зараз же все виглядає швидше як примус до миру з боку наших західних партнерів — і це не дуже добре", — підкреслив експерт.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив про досягнення домовленості про розведення сил в районі Золотого і Петровського, а також виключив проведення місцевих виборів на території ОРДЛО під контролем російських військових і бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!