Розкрадання в Нацгвардії: екснардепу Микитасю призначили заставу в 5,5 млн грн

Сума збитків у кримінальній справі перевищує 81 млн грн

Антикорупційний суд визначив колишньому народному депутату Максиму Микитасю заставу в розмірі 5,5 млн грн у справі про аферу з нерухомістю для Національної гвардії України, повідомляє УНН.

"Микитасю призначили запобіжний захід у вигляді застави у 5,5 млн грн", - повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За версією слідства, Максим Микитась організував укладення низки договорів між керівниками будівельної компанії, бенефіціарним власником якої був екснардеп, і командувачем Національної гвардії України з обміну нерухомості Нацгвардії в Печерському районі Києва на нерухомість в житловому кварталі в районі станції метро "Червоний хутір" на околиці столиці. Експерти встановили, що внаслідок нерівнозначного обміну державі завдано збитків у розмірі 81 млн 635 тис. 448 грн.

Колишньому нардепу Максиму Микитасю було повідомлено про підозру у ч. 3 ст. 27 (види співучасників злочину), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Екс-нардепу загрожує від 7 до 12 років ув'язнення.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Максиму Микитасю було оголошено про підозру 27 вересня. Прокуратура просила для нього арешт із заставою 300 млн грн.