Арешт Гладковського: Рябошапка закликав не боятися застави

На Гладковського будуть покладені процесуальні обов'язки

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський не зможе сховатися від слідства навіть якщо внесе заставу в розмірі 10,6 млн грн, який був встановлений в якості альтернативного запобіжного заходу.

"Навіть у разі внесення застави органами досудового розслідування буде повністю забезпечена можливість співпраці підозрюваного з органами попереднього розслідування і запобігання його укриття від органів кримінального переслідування", - сказав генпрокурор, відеозвернення якого розміщено на сторінці Генпрокуратури в Facebook.

Рябошапка додав, що Вищий антикорупційний суд підтвердив законність затримання Гладковського детективами Національного антикорупційного бюро.

суд заарештував Олега Гладковського на два місяці з можливістю внесення застави в 10,6 млн грн.

Адвокати будуть рекомендувати ексчиновнику внести заставу. На думку юристів, кошти будуть виплачені в понеділок, 21 жовтня.

Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі зазначили, що просили для Гладковського заставу в 100 млн грн. І якщо аргументація суду щодо зниження суми застави майже в 10 разів буде непереконливою, то, за словами прокурора, сторона звинувачення оскаржить рішення суду.

У Вищому антикорупційному суді заявили, що сума застави для Олега Гладковського відповідає попередній сумі шкоди у кримінальному провадженні.