Головна Новини Політика внутрішня політика Бюджет-2020 та розведення військ в Петровському: ТОП-5 подій тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Бюджет-2020 та розведення військ в Петровському: ТОП-5 подій тижня

Минулий тиждень був сповнений яскравих подій, чого тільки коштує бійка Олега Ляшка зі «слугою народу» Андрієм Герусом в конференц-залі аеропорту «Бориспіль». Головний радикал країни звинуватив опонента в роботі на догоду Кремля. Тим часом у Петровському почали розведення сил. Портал "Коментарі" виділив ключові події тижня

10 листопада 2019, 18:50 comments2428
Поділіться публікацією:
Бюджет-2020 та розведення військ в Петровському: ТОП-5 подій тижня

Річниця смерті Гандзюк: тисячі активістів вийшли на мітинги "Рік без Каті"

picture

У понеділок активісти з 40 міст приєдналися до стихійного мітингу "Рік без Каті", присвячений пам'яті громадянської активістки з Херсона Катерини Гандзюк, яка 4 листопада 2018 року померла від отриманих травм у результаті опіків кислотою.

"Добре спланована і неймовірно жорстока кара — одного разу під її будинком Катю облили сірчаною кислотою. Провівши в страшних муках не один тиждень Катя пішла. Пішла, щоб стати символом. Але символом чого? Символом боротьби суспільства за свої права або символом реваншу старої системи? Це питання все ще без відповіді..", — було зазначено у передмові до заклику вийти на акцію.

Бюджет-2020: на що виділять більше грошей в наступному році

picture

Міністр фінансів України Оксана Маркарова на своїй сторінці в Facebook розповіла про основні зміни держбюджету, які були підготовлені до другого читання. Зокрема, виділені такі важливі додаткові витрати на наступний рік:

- 3,2 млрд грн. на ліки;
- 3,75 млрд грн. на зарплати вчителів;
- 3,5 млрд грн. на опорні школи;
- 2,44 млрд грн. на соціальні програми і пенсіонерів;
- 1,08 млрд грн. на культуру і туризм;
- 1,57 млрд грн. на аеропорти та мости;
- 400 млн грн. на лікування за кордоном;
- 300 млн грн. на університетську науку.

Регламентний комітет підтримав заяву Луценко про дострокове припинення повноважень

picture

У вівторок, 5 листопада, регламентний Комітет Верховної Ради розглянув і підтримав заяву народного депутата України Ірини Луценко про дострокове припинення її повноважень..

Нагадаємо, народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Ірина Луценко підтвердила написання заяви про складання депутатських повноважень. За її словами, це пов'язано із станом здоров'я. Також вона відзначала, що залишається членом команди партії "Європейська солідарність".

Ляшко побився з нардепом від партії "Слуга народу"

picture

Екс-нардеп Олег Ляшко влаштував бійку з нинішнім народним депутатом від "Слуги народу" і головою парламентського комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрієм Герусом. Відео події опублікував на своїй сторінці в Facebook сам Ляшко.

На відео видно, як Ляшко зустрічає в залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" чинного нардепа Геруса, і починає пред'являти претензії щодо того, за чиї гроші Герус користується цим залом.

Згодом Ляшко почав звинувачувати Геруса в тому, що той, мовляв, здійснював тиск на відкриття українського ринку для російської електроенергії. Також Олег Ляшко назвав главу парламентського комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрія Геруса зрадником, який працює в інтересах Кремля.

Українська сторона почала розведення сил в Петровському

picture

У п'ятницю, 9 листопада, в районі населеного пункту Богданівка українські військові і російсько-окупаційні війська після запуску сигнальних ракет почали розведення сил і засобів.

"У 12.01 пішли білі ракети, о 12.15 пішли зелені і в 12.20 пішла техніка. Наша техніка — це один БТР, один військовий "Урал" та 7 чоловік особового складу — стала займати передбачені раніше позиції в рамках розведення. Завтра і післязавтра військовослужбовці і військова техніка відійдуть", — заявив начальник прес-центру ООС Андрій Агєєв.

Також Агєєв зазначив, що українська сторона отримала підтвердження від СММ ОБСЄ, яка знаходиться на непідконтрольної території, інформації про запуск ракет і початок відводу з боку бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!