Головна Новини Політика внутрішня політика Суд зобов'язав Кабмін переглянути прожитковий мінімум
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зобов'язав Кабмін переглянути прожитковий мінімум

Кабмін зобов'язали переглянути розмір прожиткового мінімуму

21 листопада 2019, 13:36 comments1895
Поділіться публікацією:
Суд зобов'язав Кабмін переглянути прожитковий мінімум

Правозахисник Станіслав Батрин подав в суд позов, в якому стверджував, що уряд встановив прожитковий мінімум на цей рік без проведення науково-громадської експертизи сформованого споживчого кошику.

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії уряду, у своєму рішенні суд зобов'язав Кабмін встановити прожитковий мінімум відповідно до положень законів "Про прожитковий мінімум" та "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії". Також суд визнав протиправними дії Кабміну з розробки і затвердження законопроекту "Про держбюджет на 2019 рік" з порушенням порядку встановлення прожиткового мінімуму.

Як повідомляло видання "Коментарі", прем'єр-міністр України Олексій Гончарук визнав, що на існуючий в країні прожитковий мінімум у розмірі 2 тис. грн. неможливо прожити. Він вважає, що прожитковий мінімум потрібно підвищити хоча б вдвічі.

Нагадаємо, що менше 9% українців відкладають гроші на майбутнє. Пояснення, яке першим приходить на розум, досить банальне: у наших співгромадян просто немає грошей. Однак опитування показують, що українці не збираються відкладати гроші при будь-яких розкладах, і більшість зізнаються: якби на них раптово звалилися гроші, витратили б їх на відпочинок, лікування або купівлю житла.

Також ми писали про те, що Уряд встановив реальний прожитковий мінімум на рівні 4251 гривні. Така інформація міститься в проекті бюджету-2020.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!