Головна Новини Політика внутрішня політика Труба і «права рука»: НАБУ затримала ексспівробітника ГПУ Щербину
commentss НОВИНИ Всі новини

Труба і «права рука»: НАБУ затримала ексспівробітника ГПУ Щербину

Ексспівробітник ГПУ був затриманий після отримання частини хабара

3 грудня 2019, 12:47 comments1333
Поділіться публікацією:
Труба і «права рука»: НАБУ затримала ексспівробітника ГПУ Щербину

У Києві детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього начальника Головного слідчого управління ГПУ і підприємця за підозрою у можливому шахрайстві та пособництві у дачі хабара керівнику одного із правоохоронних органів, передає прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Слідством встановлено, що колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця вимагав зі столичного забудовника 150 тис. доларів США неправомірної вигоди начебто для одного з керівників правоохоронних органів за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу стосовно цієї компанії", — сказано в повідомленні.

Затримання проводилося відразу після отримання зазначеними особами першої частини хабара — 75 тис. дол. США.

В даний час вирішується питання про оголошення затриманим про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 27(види співучасників), ч. 4 ст. 369 (дача хабара) КК України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що НАБУ прибуло з обшуками на місце роботи і проживання ексначальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербини. Правоохоронці перевіряють факт закриття справи відносно підприємства за 150 тис. доларів, яку розслідувало ДБР. Крім того, про це висловився президент України Володимир Зеленський. На його думку, підозри в хабарництві "правої руки" керівника ГБР є ще одним аргументом щодо перезавантаження цього органу.

Глава Держбюро розслідувань Роман Труба заявив, що дана справа є питанням репутації для ДБР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!