Головна Новини Політика внутрішня політика Онищенка затримали німецькі силовики, - САП
commentss НОВИНИ Всі новини

Онищенка затримали німецькі силовики, - САП

Вирішується питання про екстрадицію екснардепа

3 грудня 2019, 18:51 comments1867
Поділіться публікацією:
Онищенка затримали німецькі силовики, - САП

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підтвердила затримання в німецькому Аахені колишнього народного депутата Олександра Онищенка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Онищенко затриманий у Німеччині, вирішується питання щодо його екстрадиції",- заявили в прес-службі САП.

Олександру Онищенку в Україні закидають нанесення державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою. Також зазначалося, що всього в рамках кримінального провадження затримано 12 осіб, а 5 підозрюваних у даній справі визнали свою провину і погодилися співпрацювати зі слідством. Онищенко всі звинувачення на свою адресу заперечує.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про затримання Олександра Онищенка в Аахені, де його помістили під варту. Рішення про міру запобіжного заходу на час розгляду справи про екстрадицію прийме суд.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в грудні 2016 року Україна направила Німеччини запит про екстрадицію Олександра Онищенка, коли він був ще діючим нардепом. У 2017 році Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт Онищенка.

Раніше повідомлялося про те, що процедуру екстрадиції Олександра Онищенка почала Іспанія, де він переховувався від українського правосуддя.

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Онищенко може бути екстрадований в Україну вже в грудні 2019 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!