Головна Новини Політика внутрішня політика «Мені 54 роки, і я не...»: Порошенко прокоментував продовження закону про особливий статус
commentss НОВИНИ Всі новини

«Мені 54 роки, і я не...»: Порошенко прокоментував продовження закону про особливий статус

Порошенко висловився у справі ДБР про "державну зраду" за Мінські угоди

12 грудня 2019, 12:57 comments6576
Поділіться публікацією:
«Мені 54 роки, і я не...»: Порошенко прокоментував продовження закону про особливий статус

Колишній президент Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради, коментуючи законопроект про особливий статус Донбасу, заявив, що йому "54 роки і він не...", пише "УП".

"Мені 54 роки і я не... Ну загалом ви зрозуміли звідки пішла команда про порушення такої кримінальної справи" — сказав Порошенко.

Таким чином, він відреагував на кримінальну справу Державного бюро розслідувань з приводу його можливої державної зради в ході підготовки та проведення 11 і 12 лютого 2015 року переговорів по змісту документа "Комплекс заходів, спрямованих на виконання мінських угод".

За його словами, ті, хто будував виборчу кампанію на "нищівній критиці" Мінських угод, за вісім місяців не запропонували жодної альтернативи.

Порошенко підкреслив, що ці домовленості дозволили зупинити російський наступ, дали час на будівництво української армії, об'єднали світову коаліцію на підтримку України і дозволили застосувати санкції до РФ.

Як повідомляло видання "Коментарі", 26 жовтня Глава держави Володимир Зеленський відвідав позиції українських добровольців в районі населеного пункту Золоте, в якому повинно відбутися розведення сил і засобів.

Військовий повідомив главі держави, що йому передавали інформацію про акції протесту в Україні і про бажання учасників зустрітися з ним, однак Зеленський поцікавився у добровольця, хто і що йому передавали, крім інформації про погоду, він нічого не чув.

"Він мені передав, я прочитаю. Послухай, я президент цієї країни. Мені42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я тобі прийшов і сказав — зброя прибери. А ти мене не перекладай на акції", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію на дане виробництво з ініціативи колишнього глави АП при президенті Вікторі Януковичі Андрія Портнова та директора ДБР Романа Труби адвоката Петра Порошенка, як про дискредитації не стільки самих Мінських угод і п'ятого президента, скільки чинного гаранта Володимира Зеленського, який змушений спиратися на Мінські домовленості протягом усіх нормандських зустрічей.

"І їм байдуже, що звинувачують вони не стільки п'ятого президента Порошенко, скільки президента Зеленського і всю його команду переговірників, для яких Мінські домовленості (Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 і Мінський комплекс заходів від 12 Лютий 2015) продовжують служити основою роботи нормандського формату", — резюмує адвокат Порошенко, додавши, що такі кримінальні справи можуть відкривати лише агенти російського впливу, які хочуть нашкодити Україні.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!