Головна Новини Політика внутрішня політика Обмін полоненими: у генпрокурора та СБУ почали допити звільнених
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін полоненими: у генпрокурора та СБУ почали допити звільнених

У прокуратурі зафіксували факти порушення законів та звичаїв війни

13 січня 2020, 19:21 comments1728
Поділіться публікацією:
Обмін полоненими: у генпрокурора та СБУ почали допити звільнених

Офіс генерального прокурора спільно з співробітниками Служби безпеки України розпочав допит громадян, які були звільнені з полону в рамках масштабного обміну 29 грудня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

"Допити потерпілих проводяться за місцем проходження реабілітації та лікування. Слідчі дії планується провести з усіма 76 звільненими з полону особами у якомога стислі строки без шкоди процесу їх фізичного та емоційного відновлення", — сказано в повідомленні.

Відзначається, що в даний час вже задокументовані чергові докази грубого порушення бойовиками "Л/ДНР" норм міжнародного гуманітарного права. Зокрема, колишні бранці розповідають про тортури, фізичне насильство, нелюдське поводження з полоненими, що підпадає під ст. 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни).

В Офісі генпрокурора додали, що допити звільнених з полону проводяться для встановлення обставин перебування в полоні, що дозволить знайти винних і притягнути їх до відповідальності, в тому числі і за рішеннями міжнародних судів.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", 29 грудня відбувся обмін між Україною та так званими "Л/ДНР". Україна передала самопроголошеним республікам 123 людини, терористи, в свою чергу, повернули додому 76 наших співгромадян.

У мережі з'явився список людей, виданих в ОРДЛО, чий обмін може бути вигідний Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!