Головна Новини Політика внутрішня політика Лавка і порожнеча: у Києві триває суд над «беркутівцями», яких обміняли
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавка і порожнеча: у Києві триває суд над «беркутівцями», яких обміняли

Родичі героїв Небесної сотні просять відводу прокурорів

14 січня 2020, 14:25 comments1914
Поділіться публікацією:
Лавка і порожнеча: у Києві триває суд над «беркутівцями», яких обміняли

Святошинський районний суд Києва продовжує розгляд справи щодо загибелі 48 осіб під час акцій протесту в Києві на вул. Інститутській 18-20 лютого 2014 року, підсудними у яких проходили бійці спецпідрозділу "Беркут", передає ТСН.

На засідання суду прийшли родичі та близькі героїв Небесної сотні, а також нова група прокурорів, яким постраждала сторона заявила відвід.

При цьому підсудних "беркутівців" в залі суду не було, оскільки їх обміняли у кінці грудня 2019 року в рамках масштабного обміну полоненими.

У той же час, до Святошинського суду відповідні документи не надійшли, а судді дізнавалися про все зі ЗМІ. Так, до суду не надійшли документи про переміщення обвинувачених та рішення Апеляційного суду про зміну колишнім "беркутівцям" запобіжного заходу.

Варто відзначити, що раніше Володимир Зеленський заявляв, що обмін не завадить встановити винних у справі і винести вирок, нехай навіть і заочно.

Нагадаємо, рішення включити колишніх "беркутівців" в список на обмін викликало неоднозначну реакцію в суспільстві і протести, в тому числі і з боку близьких героїв Небесної сотні. Також негативно було сприйнято рішення генерального прокурора Руслана Рябошапки про зміну групи прокурорів у даному кримінальному провадженні.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 29 грудня відбувся масштабний обмін полоненими між Україною і ОРДЛО у форматі "123 на 76". Україна видала, зокрема, п'ятьох співробітників спецпідрозділу "Беркут", які є підозрюваними у справі про вбивство активістів Євромайдану.

Самі екс-"беркутівці" вважають, що їх обміняли, оскільки прокуратура не має доказів їх провини у справі Євромайдану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!