Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні за "кнопкодавство" будуть штрафувати на 85 тисяч гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні за "кнопкодавство" будуть штрафувати на 85 тисяч гривень

В Україні набув чинності закон про відповідальність за "кнопкодавство"

16 січня 2020, 08:37 comments2174
Поділіться публікацією:
В Україні за "кнопкодавство" будуть штрафувати на 85 тисяч гривень

З 16 січня в Україні набув чинності закон№ 404-IX, який передбачає кримінальну відповідальність за неособисте голосування народними депутатами ВРУ.

Згідно із законом, умисне вчинення нардепами голосування за іншого народного депутата України (неособисте голосування) карається штрафом від 51 до 85 тис. грн.

Крім того, тепер апарат парламенту вводить відеофіксацію голосування і якщо народний обранець помітив, що хтось кнопкодавить, він може  вимагати припинити голосування.

Також, закон надає право акредитованим у Верховній Раді журналістам повідомити про факт виявлення кнопкодавства апарату ВРУ, додавши відео або фото.

Як повідомляло видання "Коментарі", 13 грудня президент України Володимир Зеленский пыдписав закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України на пленарних засіданнях Верховної Ради. Закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях Верховної Ради України" покликаний забезпечити виконання депутатами їх повноважень в аспекті особистого голосування.

Також ми писали про те, що Верховна Рада України 261 голосами "за" прийняла у другому читанні і в цілому законопроект №2148 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення персонального голосування народними депутатами України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!