Головна Новини Політика внутрішня політика Гончарук роз'яснив дві платіжки за газ
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончарук роз'яснив дві платіжки за газ

Гончарук розповів, навіщо дві платіжки за газ

5 лютого 2020, 01:50 comments2005
Поділіться публікацією:
 Гончарук роз'яснив дві платіжки за газ

Платіжка за транспортування газу надходить споживачам окремо від платіжки за сам газ, щоб була можливість вільно змінювати компанію, яка буде його постачати. Про це йдеться в Telegram-каналі прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

"Зараз оплату транспортування відокремили, щоб у разі необхідності була можливість вільно змінювати постачальника. А це — європейські правила ринку і боротьба з монополіями".

За словами прем'єр-міністра, поділ платіжок на дві частини не вплине на загальну вартість газу для споживачів. Він пояснив, що плата за транспортування завжди існувала, але раніше вона входила в загальний тариф.

При цьому він зазначив, що українці будуть платити за транспортування газу навіть коли його не використовують, але сума буде мінімальна.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 4 лютого президент Володимир Зеленський зустрінеться з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, який повинен представити главі держави проміжний звіт Кабміну про свою роботу. Про це чиновники домовилися в п'ятницю. Гончарук зазначив, що цей звіт — можливість поговорити про стратегічно важливих речах. Нагадаємо, не так давно невідомі "злили" в мережу аудіозаписи, на яких хто-то, по голосу схожий на прем'єра, називає себе "нікчемою" в економіці. Після скандалу Гончарук написав заяву про відставку, однак Зеленський дав його уряду ще один шанс.

А зпікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що прем'єр-міністр виступить у парламенті з проміжним звітом Кабінету міністрів у п'ятницю, 7 лютого. "Так званий проміжний звіт уряду має відбутися до 14 лютого, і у нас просто випадає непленарним тиждень. Обов'язково годину запитань до уряду. Буде доповідати міністр Оржель. Ще близько 20 хвилин на виступ прем'єр-міністра України Олексія Гончарука", — сказав спікер Ради. Варто відзначити, що раніше президент доручив уряду відзвітувати перед Верховною Радою до 4 лютого.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!